Teppefall

Det er slutt. Bokgalla 2011 er historie. I går kveld hadde vi vår siste forestilling på Edderkoppen i Oslo – og avsluttet med en liten teppefallsfest for aktørene. Vemodig. Markedsavdelingene til Aschehoug og Cappelen Damm fant fort «Bokgallatonen», men viktigst: vi fikk med oss et kremlag av forfattere som ble med på hele turnéen i tre uker: Vigdis Hjorth, Helga Flatland, Øystein Wiik og Arne & Carlos. Stor takk til forfatterne som gjorde Bokgalla 2011 til en fest for bøkene og til en hyggelig opplevelse for bokhandlere og bibliotekarer. På Bokgalla i Oslo hadde vi med en rekke forfattere innen alle sjangere. Hver forfatter fikk 4 minutter til presentasjon av sin bok. Det er akkurat passe tid til å gi en apetittvekker!

Det er bare å innse at hverdagen er tilbake. Det er riktignok aldri en grå hverdag i forlagsbransjen, men Bokgalla 2011 er over. Jeg tenker tilbake på den første forestillingen i Bodø 5. september. Nerver. Klarer vi å holde oss innenfor tidsplanen? Vil publikum like det de ser og hører? Vil vi 11 (6 fra forlagene + 5 forfattere) være venner på hele denne turen? Respektere hverandres form og stil? Det gikk bra. Veldig bra. Kanskje blir det  Bokgalla 2012? Tiden vil vise.

Aschehougforfatter Øystein Wiik synger julen inn. Foto: Anette S. Garpestad

 

Birgit Christensen
Jeg er forlagsdirektør for Norges største barnebokforlag. Det er ikke kjedelig! Jeg har mann, to barn og et lite drivhus. Jeg liker Beatles når jeg lager mat og hører alltid på lydbøker i bilen. Legger meg tidlig. Sovner sent. Står opp tidlig.
2 kommentarer
 1. Oddbjørg:

  Vil bare si tusen takk for en flott gallakveld i Trondheim. Som deltager på ulike bokmøter fra både CappelenDamm og Aschehoug var jeg spent på hvordan dette skulle bli – både i form og innhold. Ville barne- og ungdomsbøkene drukne blant alt det andre? Hva ville dere egentlig rekke å presentere i løpet av tiden – 2 forlag som tidligere har brukt 2 kvelder på å presentere sine bøker skulle nå ha en kveld til rådighet for å presentere det samme. En smule skeptisk, men med åpent sinn troppet jeg opp. Og for en forestilling det ble! Humor, glede og med glimt i øyet ble det en flott kveld!!!
  Tusen takk for en flott presentasjon, for forfatterbesøk og ikke minst at dere drar på denne årlige turneen og med det er borte fra familie mm i lengre tid. Vi som er en stykke vekk fra sentrale østelandet setter veldig stor pris på det og synes det er en svært viktig måte å få informasjon, input og inspirasjon til å formidle deres bøker. Jeg og flere med meg håper virkelig at vi ser dere i Trondheim neste år også. Tusen takk :))

  2. oktober 2011 kl 18:53
  • Birgit Christensen:

   Takk skal du ha. Vi opplevde også kvelden på Byscenen veldig positiv.
   Vi kommer tilbake!

   Birgit

   6. oktober 2011 kl 14:11

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *