Kom gjerne nærmere

Mitt første møte med Sondre Midthun var på Bokgalla på Edderkoppen onsdag kveld. Han leste 3-4 minutter fra sin debutroman: Kom aldri nærmere. Jeg introduserte ham, hadde ikke rukket å lese boka – bare den strålende anmeldelsen i Dagbladet. Det ble helt stille i salen med en gang Sondre begynte å lese. Han leste rolig, neste forsiktig – men det satt som en kule! Jeg merket en stille uro i sekundene etter at Sindre hadde lukket boka og gikk ut bak scenen. Så kom applausen – teksten gjorde sterkt inntrykk. Ingen tvil om det. Nå, et par dager etter dette, har jeg lest Kom aldri nærmere. Dette er en bok som rører og berører. En sommerdag på hytta markerer starten på et mørkt kapittel i en families liv. Minnene fjernes stille, i ei myr bankes et trekors på plass. Farens mørke truer med å viske ut den lille familien.Gratulerer med debuten, Sondre!

Birgit Christensen
Jeg er forlagsdirektør for Norges største barnebokforlag. Det er ikke kjedelig! Jeg har mann, to barn og et lite drivhus. Jeg liker Beatles når jeg lager mat og hører alltid på lydbøker i bilen. Legger meg tidlig. Sovner sent. Står opp tidlig.
1 kommentar
  1. […] de ikke kaster seg over forfatterskapet til Odd Klippenvåg. En annen slik forfatter er debutanten Sondre Midthun. Hvis vi skal dømme etter romanen Kom aldri nærmere, er en stor forfatterstjerne født i høst. […]

    2. desember 2011 kl 13:04

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *