Forfatter Nina Marie Vogt-Østli tildelt Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris Trollkrittet

Barnebokforfatter Nina Marie Vogt-Østli er tildelt Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres (NBU) debutantpris Trollkrittet 2012 for boka ”Min tid kommer”. I juryens begrunnelse kan man blant annet lese følgende: «Ho har skrive ein debutroman som har imponert oss både språklig og forteljarteknisk.».

«Min tid kommer» er en lettere dystopisk roman der forfatteren gjør et spenstig tankeeksperiment: Hva ville du gjort om du ble kontaktet av noen fra framtida og fikk vite at du er despoten som skal forårsake sivilisasjonens undergang? Lavmælt og stødig driver hun handlingen inn i mørkt farvann og skaper en uhyggelig fortelling om et ungt menneskes utvikling mot rendyrket ondskap. Dette er en svært leseverdig bok som har fått utilsiktet aktualitet.

Trollkrittet ble innstiftet i 2010 og er en pris som skal tildeles fjorårets beste skjønnlitterære barne- eller ungdomsbokdebutant. I år deles prisen ut for tredje gang under et arrangement på Leangkollen Hotell i Asker 13.april 2013. Prisen består av 25 000 kroner og et diplom laget av Stian Hole. Prisjury er Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres litterære råd.