Syv av forlagets bøker nominert til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur!

Hel syv av forlagets bøker er nominert til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2013! I alt er 31 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskaper nominert i de ulike priskategoriene for 33 ulike bøker. Selve prisutdelingen finner sted torsdag 6. mars 2014 kl. 13.00 i Nasjonalbibliotekets store auditorium, Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass), Oslo. Norsk barnebokinstitutt administrerer jury og prisutdelingsarrangement. Kulturminister Thorhild Widvey forestår utdelingen av de syv ulike prisene. Les mer om de nominerte og juryens begrunnelser her. Og de nominerte fra Cappelen Damm er:

Litteraturprisen:

Brynjulf Jung Tjønn for Så vakker du er

Sa vakker du er _cover_new

Fagbokprisen:

Tor Åge Bringsværd og Anne Holt (ill.) for Karsten og Petra spiser glass! På eventyr i Stockholm

Karsten og Petra

Illustrasjonsprisen:

Bo Gaustad for Bøllene m.fl.

og

Stian Hole for Nattevakt (forfatter Synne Lea)

Bøllene

 

 Nattevakt

Oversetterprisen:

Guro Dimmen
for oversettelse av Edward van de Vendel og Anoush Elmans Lykkefinneren

Lykkefinneren

Tegneserieprisen:

Tor Erling Naas & Sigbjørn Lilleeng for Apefjes 2: Ulvehjerte

og

Bjørn Ousland for Bisk blir redd

Ulvehjerte_Smussomslag

 

Bisk blir redd

 

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *