Lenge siden jeg har hatt det så gøy

Tom Kristensen

World of Spycraft ville neppe blitt til hvis det ikke var for redaktør Steffen Sørum i Cappelen Damm. For tolv år siden, året etter at jeg hadde debutert med finansthrilleren En kule, kontaktet Steffen meg første gang og spurte om jeg ikke ville skrive en spenningsroman for ungdom. Jeg sa nei. Neste år spurte han igjen. Jeg sa nei. Neste år … ja, du skjønner … mannen ga seg ikke. Så etter tolv år og nesten like mange forespørsler, sa jeg; «Ok, la meg gjøre et forsøk.» Men hva skriver en egentlig om for ungdom fra tolv, tretten år og oppover? Til da hadde jeg skrevet åtte spenningsromaner for voksne i en sjanger man kan kalle politisk thriller, men aldri noe for ungdom. Og jeg hadde ikke lest en ungdomsbok på, vel … mange år. Jeg bestemte meg imidlertid for følgende: Jeg ville fortsette å skrive politiske thrillere, men denne gangen lage en serie med samme hovedkarakterer, og mine egne barn skulle synes ideene til karakterer og handling var spennende nok. Deretter satte jeg i gang. Resultatet har du her.

Kristensen_MientologeneDet er lenge siden jeg har hatt det så gøy som da jeg lagde denne boken, og mine sønner har også fungert som nyttige konsulenter underveis. Hovedpersonen i serien heter Eric Elton (16) og er sønn til eieren av butikkjeden World of Spycraft (joda, jeg leker med assosiasjonen til det populære nettspillet, World of Warcraft). Erics far selger alt av tenkelige (og utenkelige) dingser som kan brukes i spionvirksomhet: avlyttingsutstyr, spionkameraer, varmesøkende kikkerter, alarmer, verneutstyr, strømpistoler etc. Alt det utstyr en som ønsker å drive med spionvirksomhet kan drømme om. En av Erics beste venner er Live Lindholm, 14 år oggoth-er – og på mange måter Erics rake motsetning. De er et odde par, men allikevel fascinert av hverandre. I denne boken kommer de over en kvasireligiøs sekt, Mientologene, som tilbyr ungdom å gå igjennom en «renselsesprosess». Prosessen skal føre søkende og usikre ungdommer fram til sann åndelig frihet. Men mientologledelsen har helt andre motiver med det de gjør enn ungdommenes ve og vel …

Neste bok i serien er allerede under skriving, og forventes utgitt våren 2015.

God lesing!

Tom Kristensen
Tom Kristensen (f. 1955) er utdannet siviløkonom og ingeniør, og har arbeidet innen bank, industri og finans. Kristensen debuterte med kriminalromanen En kule i 2001. Kristensen har siden skrevet flere kriminalromaner fra finansmiljø. Flere av bøkene er oversatt. I 2007 mottok han Rivertonprisen for boken Dødsriket. Mientologene er Tom Kristensens første bok for ungdom.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *