Fotballstjerne på lag med barna

VM er over oss. Fotballspillere med møkk på trøya, spytt i munnviken og besluttsomhet i blikket. Du kan ikke unngå det. Fine sommerkvelder tilbringes med gardinene trukket for. Må jo ikke få gjenskinn i TV-ruta. Aviser og sosiale medier skriver om menn i trange drakter og nye undertøyskolleksjoner. Vi kan få mye underholdning ut av muskuløse kropper i evig jag etter lærkula.

Livet er kjedelig for den som ikke liker fotball, er det ikke slik?

En av disse spillerne heter Frank Lampard. Med sine 105 landskamper er han en av Englands mestspillende gjennom tidene. I dette VM har han imidlertid vært henvist til benken. Kanskje er det derfor England allerede er ute av gruppespillet før siste kamp er spilt? Engelske medier melder at Frank vil komme inn som kaptein for å redde æren i den siste kampen mot Costa Rica i kveld.

Men vår mann kan jo mer enn å spille fotball. Han kan skrive barnebøker også – og det visste du kanskje ikke?

[youtube width=»520″ height=»360″]https://www.youtube.com/watch?v=iT6djVAeWAk[/youtube]

Vi gir ut en bokserie som heter Frankies magiske fotball. Den handler om Frankie og vennene Charlie og Louise og hunden Max. Frankie vinner en gammel lurvete fotball på tivoli. Vennene skal bare ta en kjapp runde på fotballbanen før de skal hjem, og plutselig drar fotballen dem av gårde til en annen dimensjon. I den første boka, Frankie vs. Pirat FK, befinner vennene seg plutselig på et sjørøverskip midt i tropiske farvann. Der må de spille mot et sjørøverlag i en fantasiliga. Hvis de vinner, får de lov til å spille enda en kamp, men hvis de taper, må de gå planken. I bok nummer to tar fotballen dem med til en romersk gladiatorarena. Vil de klare å vinne over de rølpete romerne, eller taper Frankie, Charlie og Louise og hunden Max den vanskelige kampen? I den tredje boka møter de en gjeng med røffe cowboyer, mens i den fjerde boka, som kommer rett over sommeren, tar fotballen dem med til det gamle Egypt hvor de må vinne over en monstrøs mumie.

Bøkene er perfekt for lesere på nybegynnerstadiet.

 

Historiene tematiserer fair play og vennskap. Det handler om å være modig, og kanskje mest av alt om å ha fokus; å være rolig når det virkelig gjelder, å glemme alle forstyrrende elementer og å oppnå selvfølelsen som trengs for å score viktige mål under press, både i livet og på banen. Det siste er det som utgjør forskjellen på talentfulle fotballspillere og de som faktisk vinner. Dette er noe Frank Lampard vet alt om. Han har heltestatus i Chelsea med en imponerende merittliste, bl.a. som tidenes mestscorende i London-klubben og vinner av Premier League tre ganger, Champions League én gang og FA-cupen fire ganger.

Fotball og VM er uforutsigbart. Ingen hadde vel trodd at Spania skulle ryke ut så tidlig. Kanskje ikke like overraskende at England røk ut. Som redaktør for bøkene til Frank Lampard er jeg fristet til å si at England så klart røk ut fordi Frank Lampard satt på benken. Han er kjent som en av Englands mest pålitelige spillere. Frank Lampard gjør det han skal, medspillerne kan stole på ham. Det viser han som forfatter også. Bøkene han har skrevet for de yngste leserne byr på spenning, men også god lesetrening. Bøkene om Frankie og vennene er skikkelig god lesning for fotballfrelste småtasser og foreldre.

God lesning, god sommer – og fortsatt godt VM!

Se intervju med Frank Lampard her:
[youtube width=»520″ height=»360″]https://www.youtube.com/watch?v=aiKVBbVaG-E[/youtube]