Anna Fiske lanseres med brask og bram i Kina

Anna Fiske i KinaAnna Fiske i Kina

I forbindelse med lansering av Anna Fiskes Hallo-serie i Kina, arrangerer den norske ambassaden i Bejing, i samarbeid med Annas kinesiske forlag, et eget bildebokseminar. 18. mai inviteres forskere, lesere, småbarnsforeldre, lærere og journalister til ambassaden.

Anna Fiske
Anna Fiskes bøker i Hallo jorda-serien lanseres med brask og bram i Kina. Foto: June Witzøe

Fokus på norske bildebøker
Innledningsvis vil det bli holdt en presentasjon av aktuell norsk barnelitteratur med hovedvekt på bildebøker. Men hovedfokus vil være på Anna Fiskes bøker, og i den forbindelse vil det bli vist en hilsingsvideo som Norla har laget med Anna på hjemmebane. Ellers vil norske barnebøker som er utgitt Kina de siste årene bli presentert, sammen med bøker som er under oversettelse og snart vil foreligge på det kinesiske markedet. Blant disse er Stian Holes Garmanns sommer og Yulia Horsts Halens historie. Gro Dahle/Svein Nyhus Sinna mann, Bjørn Rørvik/Gry Moursunds Bukkene Bruse på Badeland, Øyvind Torseters Klikk! og serien om Karsten og Petra m.fl. ligger i neste utgivelsespulje. Etter seminaret vil det bli holdt en mottakelse i ambassadørens residensen der gjestene fra seminaret og andre litterære kontakter er invitert. Stas!

Anna Fiske
Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er illustratør, forfatter og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, blant annet Årets vakreste bok, Visuelt, Kulturdepartementets tegneseriepris, Bokkunstprisen, Rasmus Løland litteraturstipend og Kulturdepartementets illustrasjonspris.

Les mer om Anna Fiske på Forlagsliv.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *