Anna Fiske lanseres med brask og bram i Kina

Anna Fiske i KinaAnna Fiske i Kina

I forbindelse med lansering av Anna Fiskes Hallo-serie i Kina, arrangerer den norske ambassaden i Bejing, i samarbeid med Annas kinesiske forlag, et eget bildebokseminar. 18. mai inviteres forskere, lesere, småbarnsforeldre, lærere og journalister til ambassaden.

Anna Fiske
Anna Fiskes bøker i Hallo jorda-serien lanseres med brask og bram i Kina. Foto: June Witzøe

Fokus på norske bildebøker
Innledningsvis vil det bli holdt en presentasjon av aktuell norsk barnelitteratur med hovedvekt på bildebøker. Men hovedfokus vil være på Anna Fiskes bøker, og i den forbindelse vil det bli vist en hilsingsvideo som Norla har laget med Anna på hjemmebane. Ellers vil norske barnebøker som er utgitt Kina de siste årene bli presentert, sammen med bøker som er under oversettelse og snart vil foreligge på det kinesiske markedet. Blant disse er Stian Holes Garmanns sommer og Yulia Horsts Halens historie. Gro Dahle/Svein Nyhus Sinna mann, Bjørn Rørvik/Gry Moursunds Bukkene Bruse på Badeland, Øyvind Torseters Klikk! og serien om Karsten og Petra m.fl. ligger i neste utgivelsespulje. Etter seminaret vil det bli holdt en mottakelse i ambassadørens residensen der gjestene fra seminaret og andre litterære kontakter er invitert. Stas!

Anna Fiske
Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er illustratør, forfatter og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, blant annet Årets vakreste bok, Visuelt, Kulturdepartementets tegneseriepris, Bokkunstprisen, Rasmus Løland litteraturstipend og Kulturdepartementets illustrasjonspris.

Les mer om Anna Fiske på Forlagsliv.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.