Harry Potter-utgivelsene du kan glede deg til

Harry Potter og Mysteriekammeret_illustrert utgave_illustrasjon: Jim KayHarry Potter og Mysteriekammeret_illustrert utgave_illustrasjon: Jim Kay
Fra omslaget til den illustrerte praktutgaven av Harry Potter og Mysteriekammeret. (Illustrasjoner av Jim Kay © Bloomsbury Publishing 2016)

Sommeren og høsten 2016 står uten tvil i Harry Potters tegn. Med så mange utgivelser og ting som skjer, både nasjonalt og internasjonalt, kan det være greit med en liten oversikt. Under gir vi deg de viktigste datoene, og forteller kort om de ulike titlene.

Harry Potter og Barnets forbannelse del en og to (Engelsk tittel: Harry Potter and the Cursed Child parts one and two). Den åttende Harry Potter-historien. 19 år senere.

Harry-Potter-og-barnets-forbannelse-3D
Harry Potter og Barnets forbannelse – del en og to

Det todelte teaterstykket Harry Potter and the Cursed Child parts one and two har verdenspremiere i London 30. juli. Boka som utgis med samme navn er manuset til stykket, og er den utgaven av teaterstykket som var klart før premieren fant sted. Den engelske boka slippes dagen etter teaterpremieren, 31. juli. Den norske utgaven utkommer 19. oktober, og kan forhåndsbestilles nå.

Harry Potter og Barnets forbannelse del en og to er et nytt verk av dramatikeren Jack Thorne. Det er basert på en helt nyskrevet historie av J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany. Torstein Bugge Høverstad vil stå for den norske oversettelsen.

Teatermanuset utgis i bokform ettersom mange Harry Potter-fans ikke vil få anledning til å se oppsetningen i London.

Om handlingen:
Det har aldri vært enkelt å være Harry Potter, og det er ikke mindre sant nå da han er blitt en overarbeidet ansatt i Magidepartementet med kone og tre barn i skolealder.

Harry sliter med å holde styr på en fortid som nekter å forbli der den hører hjemme. Samtidig vakler yngstesønnen Albus under tyngden av en slektsarv han verken har bedt om eller ønsket seg. Fortid og fremtid fletter seg faretruende sammen, og far og sønn blir tvunget til å erkjenne en ubehagelig sannhet: Noen ganger kan mørket komme fra de mest uventede hold.

Harry Potter og Mysteriekammeret – illustrert praktutgave

Harry Potter og Mysteriekammeret_illustrert utgave
Alle Harry Potter-bøkene skal illustreres. I høst kommer nr. 2, Harry Potter og Mysteriekammeret. Boka utkommer 4. oktober, og kan forhåndsbestilles nå. (Illustrasjoner av Jim Kay © Bloomsbury Publishing 2016)

Høsten 2015 utkom den første boka om Harry Potter, Harry Potter og De vises stein, i illustrert praktutgave. I år kommer altså bok to i serien, og i årene fremover skal etter hvert alle de syv bøkene utgis med kunstneren Jim Kays fantastisk vakre illustrasjoner. Det er en stor glede å se hvordan Harry Potter-universet får nytt liv gjennom illustrasjonene. Boka har internasjonal lansering 4. oktober, og kan forhåndsbestilles allerede nå.

Filmen Fantastic Beasts and Where to Find them

Den tredje store internasjonale Harry Potter-relaterte hendelsen som er i vente, er premieren på den amerikanske storfilmen Fantastic Beasts and Where to Find Them. Fra 18. november kan du se denne på kino. Filmen er ikke direkte basert på en Harry Potter-historien, men er en videreutvikling av det magiske universet i en av de tre tilleggsbøkene til Harry Potter-universet som J.K. Rowling skrev for veldedige formål, Fabeldyr og hvor de er å finne. Filmen er dessuten J.K. Rowlings debut som filmmanusforfatter. Her er en smakebit:

Nyutgivelser av alle de syv bøkene i Harry Potter-serien

1. august kommer hele Harry Potter-serien i et splitter nytt sett på norsk. Settet blir innbundet – i fine, nokså barnlige omslag av den britiske illustratøren Jonny Duddle. Alle disse kan bestilles nå.

Omslagsillustratør: Jonny Duddle
Omslagsillustratør: Jonny Duddle

4.august kommer også serien i enda et nytt sett, rettet mer mot voksne. Disse flotte omslagene er illustrert av også britiske Andrew Davidson. Alle disse kan bestilles nå.

Harry Potter - Andrew Davidson
Omslagsillustratør: Andrew Davidson

Notatbøker og mer fargelegging

Det kommer også en ny fargelggingsbok med motiver hentet fra Harry Potters verden. Denne gangen er det en postkortbok, hvor postkortene kan fargelegges, tas ut av boken og gis bort eller henges opp. Harry Potters Postkort Fargeleggingsbok ventes til lager i september.

SE OGSÅ:

Harry Potter fargeleggingsbok

Harry Potter magiske skapninger fargeleggingsbok

Harry Potter notatbøker
Harry Potter notatbøker

Harry Potter-fansen kan også glede seg over en serie flotte notatbøker med temaer fra J. K. Rowlings magiske verden. To av bøkene er linjert, i hardcover: Galtvort og Dødstalismanene. To av bøkene er ulinjert, også hardcover: Griffing og Smygard. Hver bok omhandler hvert sitt tema fra Harry Potter-universet, og består av flott kvalitetspapir.

God Harry Potter-høst til alle gamle og nye fans der ute!

Les mer om Harry Potter-universet her.

Turid Oline Hepsø
Redaktør for "Barnebøker" og kommunikasjonsansvarlig for barne- og ungdomsbøker i forlaget.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *