Gro Dahle tildelt Riksmålsprisen for barne- og ungdomslitteratur 2016

Gro Dahle og Svein Nyhus: BlekksprutenGro Dahle og Svein Nyhus: Blekkspruten
Fra Gro Dahles bok Blekkspruten, illustrert av hennes mann Svein Nyhus.
Gro Dahle og Svein Nyhus. Foto: K. Sjøwall
Gro Dahle og Svein Nyhus. Foto: K. Sjøwall

Den produktive og allsidige forfatteren Gro Dahle er tildelt Riksmålsprisen 2016 for bildeboken Blekkspruten, som hun har laget i samarbeid med sin mann, den kritikerroste og prisbelønte illustratøren Svein Nyhus. Boken ble lansert tidligere i høst og har blitt tatt svært godt imot.

Med stor klokskap og respekt for barna
Juryen for barne- og ungdomsbokprisen beskriver språket i boken som «forbilledlig». – Gro Dahle og illustratør Svein Nyhus har sammen skapt en bok som tar opp seksuelle overgrep mot barn. Et så sårbart og vanskelig tema er behandlet med stor klokskap og respekt for barna, sier juryleder Åsil Øverland om denne spesielle utgivelsen, som inngår i en unik bokserie som duoen Dahle/Nyhus står bak. Alle bøkene i serien tar opp krevende temaer om og rundt barn, oppvekst og omsorgssvikt. Blant disse er bøker som Snill, Sinna mann og Akvarium. Og Krigen, som datteren Kaia Dahle Nyhus har illustrert.

Barne- og ungdomsbokprisen blir overrakt under barnebokdagene på Gjøvik lørdag 22. oktober.

Bla i Blekkspruten:

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *