Teskjekjerringprisen til Haddy Njie og Lisa Aisato

Alf Prøysen portrettert av Lisa AisatoAlf Prøysen portrettert av Lisa Aisato
Alf Prøysen portrettert av Lisa Aisato. Sammen med sin søster, forfatter Haddy Njie, har Lisa Aisato mottatt Teskjekjerringprisen 2016 for kritikerroste Snart sove du - Et års god natt, en usedvanlig vakker nattabok om årstidene som sover og våkner til liv. Boken kan både leses som dikt og også synges med melodi man finner på snartsoverdu.no.

Teskjekjerringprisen 2016 er tildelt Haddy Njie og Lisa Aisato for den kritikerroste boken Snart sover du – Et års god natt. Vi gratulerer søstrene med prisen!

Haddy Njie og Lisa Aisato
Haddy (t.h.) og Lisa har begge et nært forhold til barnelitteratur gjennom en litteraturformidlende mor, og som henholdsvis forfattere og som illustratør (Lisa). Nå har de mottatt selveste Teskjekjerringprisen for sin kriktikerroste bok.

Søstrene har lenge hatt lyst til å lage en bildebok sammen, og de har lykkes over all måte med sitt felles prosjekt. Snart sover du har blitt en vakker bok, både å lese og å bla i, til glede for små og store «nattdyr». Kritikerne har jublet, og både Dagbladets og VGs anmeldere har i gitt boken terningkast 6! Dagbladets Cathrine Krøger har kalt den «Årets vakreste bildebok», mens VGs Gabriel Michael Vosgraff Moro har uttrykt seg slik: «gir (…) nytt liv til sjangeren sovebok. Ideen er like enkel som den er original, for ikke å si genial».

snart sover du gammel kone
Vinteren, symbolisert ved en gammel kone, er en av bokens mange vakre illustrasjoner.

Prøysenprisene, eller Alf Prøysens hederspriser, er tre norske priser som deles ut til «meget anerkjente kunstnere innen forskjellige sjangre». Prisene, som består av Prøysen prisen, Teskjekjerringprisen og Alf Prøysens minnepris, ble opprettet til ære for dikteren Alf Prøysen i 1974 gjennom et samarbeid mellom NRK og Sparebankforeningen i Hedmark og Oppland. Sammen etablerte de Alf Prøysens Minnefond.

Snart sover du av Haddy Njie og Lisa Aisato
Snart sover du er perfekt til koselig lesestund før leggetid.

LES OGSÅ: Barndommens nattbord: Intervju med søstrene Haddy Njie og Lisa Aisato

Siden 1996 har NOPA og Libris stått for utdeling og finansiering av prisene, som gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst og diktning i sjangere som kan knyttes til Prøysen. Mange kjente og dyktige kunstnere og artister har gjennom årene mottatt priser fra fondet, som Henning Sommero, Rune Belskvik, Maria Parr og «radarparene» Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig, og Gro Dahle og Svein Nyhus. De siste hele to ganger. Hver av prisene består av en sølvplakett samt 25 000 kroner.

Opplev boka med sang:

Intervju med Haddy Njie og Lisa Aisato:

Haddy Njie (f. 1979) er journalist, artist, spaltist, sanger, tekstforfatter og komponist. Mange kjenner henne også som TV-programleder i NRK. Hun har tidligere utgitt flere bøker for barn. Lisa Aisato (f. 1981) er forfatter og illustratør. Hun har illustrert en bøker for andre og står bak populære og vakre bildebøker, der hun selv har levert både tekst og illustrasjoner.

sovende barn
Og Snart sover du…
Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *