Ny sak for mesterdetektiven Purriot:

Underbukse-mysterium i kokkekonkurranse

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Illustrasjon,: Ragnar AalbuBjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Illustrasjon,: Ragnar Aalbu
I den fjerde historien om Purriot av Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu skal mesterkokken Tom Rødbetsen og skuespiller Kåre Kålrabi konkurrere om hvem som kan lage den beste lasagnen.. Men hvordan i all verden har noen klart å putte en gammel underbukse oppi lasagneformen til Rødbetsen usett?

Rørvik og Aalbu setter i Purriot og tv-kokken vår favorittdetektiv Purriot på saken i Norges første krim fra tv-kokkmiljø!* Mysteriet med den gamle underbuksa oppi lasagneformen må løses, og her presenterer de oss for et knippe mer eller mindre mistenkelige karakterer som kan ha hatt noe med det skitne trikset å gjøre.

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken.
Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu står bak bøkene om den geniale Purriot, en krimserie for barn fra ca. 7 år, som i tillegg nok vil få de voksne til å trekke på smilebåndet. Og hvem vet – kanskje blir frukt og grønt det foretrukne lørdagsgodtet fremover? Foto Rørvik: Observatoriet, foto Aalbu: Hæge Håtveit

Purredetektiven står overfor et nytt, tilsynelatende uforklarlig mysterium. Han og kona Paprika sitter i sofaen og ser kokkeprogram på tv.

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken.
Purriot og kona Paprika spiser ostesmørbrød og gleder seg til sesong to av «Folkets favoritter». Lite aner de om hva som skal skje… Illustrasjon: Ragnar Aalbu

Les mer om hele Purriot-serien på cappelendamm.no

I kveldens direktesendte utgave av “Folkets favoritter” skal mesterkokken Tom Rødbetsen og skuespiller Kåre Kålrabi konkurrere om hvem som kan lage den beste lasagnen. Purriot følger nøye med, for kanskje å lære et par kokketriks.

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken.
Kjendisen Kåre Kålrabi og mesterkokk Tom Rødbetsen gjør seg klare til konkurrere. Illustrasjon: Ragnar Aalbu

Men da tv-juryen skal prøvesmake, dukker det opp noe skikkelig guffent. Hvordan i all verden har noen klart å putte en gammel underbukse oppi lasagneformen til Rødbetsen mens alle så på?

Heldigvis lar Purriot seg overtale til å ta saken.

Snart viser det seg at mange av de involverte kan ha ønsket at Tom Rødbetsen ble gjort til latter. Men ingen innrømmer noe, selvfølgelig… og Rødbetsen selv er som sunket i jorden.

Purriot må virkelig skjerpe seg for å løse saken. For hvem var det som gjorde det?

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Mina Morelli – Jeg skulle bare ta en selfie til bloggen min!

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Erthur Runde  – Veit du hva du får hvis du strør brødsmuler på en orangutang og steiker den på 200 grader i 30 minutter? Orangrateng!

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Anna Nassen

 – Jeg skulle gjerne ha putta et par underbukser i maten hans, jeg.

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Kjell Pell Potetskrell  – Rødbetsen er en knøl!

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Kåre Kålrabi. Illustrasjon,: Ragnar Aalbu– Skulle Tom Rødbetsen dukke opp, så hils ham fra meg at han kan dra dit pepperen gror!

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Erta, Berta, Sukkererta

 – Du kan faktisk dø av underbukseforgiftning, altså!

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu: Purriot og tv-kokken. Inspektør Gurk

 – Saken er oppklart! Beviset ligger på dommerbordet. Forbryterens underbukse!

*Radarparet er som vanlig tidlig ute. Visste du at de skrev langrennskrim allerede i 2015? Varm opp til Lahti-VM med Purriot og skimysteriet!

LES OGSÅ:
Vinterens villeste eventyr: Purriot og skimysteriet – og velkomstbrev fra ordføreren i Hurlum kommune
Brutalt banandrap på Lillehammer
Barndommens nattbord: Intervju med Bjørn Rørvik
Barndommens nattbord: Intervju med Ragnar Aalbu
Gjev pris utdelt under lanseringen av Purriot 2
– Hei, Ragnar Aalbu! Krokodille i treet? Hvor kom den fra?

Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu

BJØRN F. RØRVIK er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak detektivserien for barn om mesterdetektiven Purriot. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

RAGNAR AALBU (1966) er illustratør, med hovedfag fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han arbeider i Oslo og har bl.a. hatt et fruktbart samarbeid med forfatteren Bjørn Rørvik om detektiven Purriot. Alle Ragnar Aalbus utgivelser og illustrasjoner er preget av underfundig humor og mange referanser både barn og voksne vil trekke på smilebåndet av. Ragnar Aalbu ble for sin Krokodille i treet (2015) nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *