Bidger og Esmeluni går til scenen

Verdas søtaste turist blir teater

Grenland Friteater har tatt for seg Rune Belsviks univers fra den lille kommunen Bløygen. I juni har de premiere på forestillingen Verdas søtaste turist. De har tidligere hatt stor suksess med Kurt koker hodet, en forestilling med utspring i en av Erlend Loes bøker om truckføreren Kurt. Foto: Dag Jenssen

Teamet bak suksessen Kurt koker hodet er tilbake med en sjarmerende helaftens forestilling for hele familien, Verdas søtaste turist.

Grenland Friteater tar Bidger og Esmeluni til scenen

Dustefjertens far, Rune Belsvik, har skrevet tre bøker om livet i den vesle bygda Bløygen (og fått Kritikerprisen for det). Nå setter Grenland Friteater opp hans poetiske og vittige fortelling om Bidger og Esmeluni, som første teater i landet.

Verdas mest forelska par! Det er Bidger og Esmeluni, det.

 

Rune Belsviks bok Verdas søtaste turist er en av tre bøker om Bidger og Esmeluni og livet i Bløygen kommune.

Hvordan lager man barn?

Bidger og Esmeluni er et kjærestepar som mest av alt i hele verden ønsker seg et barn, de aner bare ikke hvordan det gjøres. Og det gjør ingen av de elleve andre innbyggerne i bygda heller. Men så kommer Bøttefanten i Trøbbelkiosken over et nytt kapittel i boka si. Og da skjønner ordfører Rosina Myrl hvordan de endelig kan få turister til bygda: de kan lage dem selv! Etter det blir ingenting som før i Bløygen.

Et opplagt stjernelag av lokale krefter, inklusive Lars Vik og Bugge Wesseltoft

Den ansvarlige for regi og dramatisering av forestillingen er primus motor ved Grenland Friteater, Lars Vik. Originalmusikken er komponert av Bugge Wesseltoft, med sterk familiær tilknytning til Grenland. På scenen står et opplagt stjernelag av lokale skuespillere. Dette er en lystig forestilling for alle mellom 6 og 106 år; en historie for alle dem som har sans for barn – og for humor.

Det bor ikke mange i Bløygen, men de som holder til der kan man trygt si og se er litt av noen typer.

Les intervju med forfatter Rune Belsvik på Forlagsliv.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *