Heder og ære fra skolebibliotekarene

Gjev litteraturpris til Levi Henriksen

Levi Henriksen: Så lenge himmelen er over jordaLevi Henriksen: Så lenge himmelen er over jorda
Levi Henriksen er tildelt årets litteraturpris fra Skolebibliotekarforeningen 2017 for sine barne- og ungdomsbøker. Prisen deles ut fredag 8. september under "Ord i grenseland" i Fredrikstad.

Levi Henriksen er tildelt Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for 2017. Han får prisen for sitt samlede forfatterskap av barne- og ungdomsbøker. Prisen deles ut fredag  8. september under «Ord i grenseland» i Fredrikstad. Vi gratulerer!

Juryens begrunnelse for 2017 

Levi Henriksen
Levi Henriksen er en populær forfatter blant yngre lesere. Mange av bøkene hans tar opp krevende temaer som tap og død på en respektfull og klok måte. Foto: Mona Nordøy

Skolebibliotekarforeningens jury har bestått av Cathrine Bergan, Sissel Smith Olsen og juryleder Torill Johansen. I sin begrunnelse skriver de blant annet:

«Vi har i år valgt å gi litteraturprisen til forfatteren Levi Henriksen. Han får prisen for sine barne- og ungdomsbøker.

Levi Henriksen (f. 1964) er journalist, forfatter, låtskriver, tekstforfatter og musiker. Han har skrevet en rekke romaner, novellesamlinger, reiseskildringer og diktsamling. Den største delen av hans forfatterskap er skrevet for voksne der han debuterte i 2002 med novellesamlingen Feber. Den første boka for et yngre publikum, Engelen i Djevelgapet, kom i 2012.

Henriksen er kjent for å skrive om livet i bygde-Norge, hvor små og store tema beskrives. Livet skildres på godt og ondt, og dette fører han videre inn i barne- og ungdomsbøkene. Vanskelige tema som skilsmisse og tidlig død behandles på en respektfull og samtidig likefrem måte, noe som gjør bøkene troverdige. Henriksens drevne fortellerstil merkes godt på energien og framdriften i barne- og ungdomsbøkene, noe som gjør at leseren trekkes inn i historiene og ønsker å lese videre. Henriksens bøker er velskrevne, språket er godt og lett å lese. (…)

Så lenge himmelen er over jorda

Levi Henriksen - Så lenge himmelen er over jorda
Så lenge himmelen er over jorda, er Levi Henriksens foreløpig siste ungdomsroman.

Så lenge himmelen er over jorda (2016) er en vakker og livsbejaende historie om både kjærlighet, liv og død. Fortellingen om den dødssyke Ruben som vil sette spor etter seg, er en gripende og troverdig historie, som tross sitt vanskelige tema, aldri blir sentimental. Man blir revet med fra første stund, og vil helst ikke legge boka fra seg før man har lest siste side. Dette er en filosofisk, tankevekkende, morsom og trist fortelling. Boka er velskrevet, Henriksens språk egner seg godt til ungdomslitteratur.

Har mange lesere

Levi Henriksens barne-og ungdomsbøker har mange lesere rundt om på norske skolebibliotek. Bøkene er blitt populære, og de treffer målgruppen.

Bibliografi – Levi Henriksens bøker for barn og ungdom

Så lenge himmelen er over jorda – 2016

Dommedag kan vente – 2014

Kampklar – 2014 (Novellesamling med andre forfattere)

Engelen i Djevelgapet – 2012″

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *