Månedens klassiker

Barnas Beste Sangbok

Gudny Ingebjørg Hagen. Foto: June WitzøeGudny Ingebjørg Hagen. Foto: June Witzøe
Gudny Ingebjørg Hagen kan vise til en omfattende merittliste som forfatter og dramatiker. Hun har skrevet manus til en lang rekke sukessrike BarneTV-satsninger for NRK, og har vunnet Gullruten, flere Spellemannspriser og nå sist Brageprisen for verket Fest og feiring. Nå har hun samlet et kresent utvalg sanger i Barnas Beste Sangbok. Foto: June Witzøe

Barnas Beste er en ny gavebokserie som inneholder velkjente skatter fra barnelitteraturen. Gudny I. Hagen har tatt for seg sangskattene våre, og presenterer 123 kjente og kjære barnesanger i Barnas Beste: Sangbok, en perfekt gave til store merkedager som fødsel, dåp, navnefest og bursdager.

Fargerikt og morsomt illustrert

Utvalget i Barnas Beste: Sangbok er gjort med tanke på hva dagens barn synger i sin hverdag, hjemme, på skolen og i barnehagen. Boken er fargerikt og humoristisk illustrert av Line Halsnes, og har fått sitt eget univers «Sangskogen», hvor barna kan kikke på illustrasjonene og finne igjen dyr, områder og elementer fra sangene. Idar Torskangerpoll har vært notetegner.

Andre Barnas Beste-bøker

Så langt foreligger det fire bøker i serien. Den første var en samlebok med 12 fortellinger, sanger og dikt med vår alles favoritt-ku Mamma Mø i sentrum (2016). Deretter kom en samling med 15 av Asbjørnsen og Moes kjente eventyr (2016), vakkert illustrert av Asbjørn Tønnesen. I våres kom en eventyrbok med H.C. Andersens eventyr, illustrert av Asbjørn Tønnesen i tillegg til Barnas Beste: Sangbok.

Biografi: Gudny Ingebjørg Hagen

Gudny Ingebjørg Hagen (f. 1954) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet manus til en rekke Barne-tv-serier for NRK, og har totalt vær involvert i ca. 200 Barne-TV-programmer gjennom tidene. Hun har skrevet manus til alle bøkene, tv-seriene, teateroppsetningene og filmmanuset til Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen og Julenatt i Blåfjell, samt manus til tv-serien Vertshuset Den Gyldne Hale, adventsserien Amalies Jul, og en rekke manus for Sesam Stasjon og Huset med det rare i. I tillegg er hun utviklingsansvarlig for opplevelses- og kulturhuset Blånisselandet i Målselv. Hagen er også tekstforfatter av flere hundre sanger, og har samarbeidet med noen av landets beste komponister. Hun er utdannet førskolelærer. For tiden skriver hun på heltid. Gudny Ingebjørg Hagen er tildelt en rekke priser for arbeidene sine, blant annet Teskjekjerringprisen, Gullruten, flere Spellemannspriser og Brageprisen .

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *