Forbilledlig språkbruker

Bo Gaustad tildelt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris

Lille OlleLille Olle
Lille Ole er et begavet svin som utsettes for store prøvelser, men det går heldigvis bra til slutt...
Bo Gaustad
Bo Gaustad – en glad og fornøyd prisvinner!

Illustratør og forfatter Bo Gaustad er tildelt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris  for bildeboken Lille Olle, som lanseres i begynnelsen av oktober. Hun deler prisen med Synne Sun Løes som får prisen for ungdomsromanen Miss. Prisen deles ut under Barnebokfestivalen i Oslo torsdag 14. september.

Forbilledlig språkbruk

Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris er først og fremst en språkpris som deles ut for fremragende bruk av riksmål/moderat bokmål. I sin bok om Lille Olle står Bo Gaustad bak både tekst og illustrasjoner. Den humoristiske historien om Lille Olle er skrevet på rim, og handler om «et begavet lite svin», som er best på fiolin, men som settes på harde prøver:

Det var gjengen i fra Mysen, de var klare for en fest.
Gjerne grill med helstekt ribbe. Det var svin som smakte best.

Lille Olle
Lille Ole er et begavet svin som utsettes for store prøvelser, men det går heldigvis bra til slutt…

 

Absurd humor

Historien er både absurd og humoristisk, med en kresen tekst av høy kvalitet. Leserne kan også fryde seg over Bo Gaustads fornøyelige illustrasjoner. Boken lanseres i begynnelsen av oktober. Illustrasjonene blir også å se i Tegneforbundet fra 19. oktober, der Bo Gaustad stiller ut sammen med sine kunstner- og bildebokkollegaer Eli Hovdenakk og
Anna Fiske.

Anne Cath. Vestly første mottager av  Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris

Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris ble første gang utdelt i 1977, da den gikk til Anne Cath. Vestly. Årets priser blir som nevnt overrakt under Barnebokfestivalen i Oslo torsdag 14. september.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *