Ny bok med Hoffmanns berømte eventyr

Nøtteknekkeren – en klassisk julefortelling

Nå foreligger en ny, gjennomillustrert bok med det klassiske eventyret Nøtteknekkeren, fortalt av Jane Ray og oversatt til norsk av Vibeke Saugestad.

De fleste forbinder Nøtteknekkeren med balletten basert på Peter Tsjajkovskijs vakre og fengende musikk. Men opprinnelsen er eventyret Nøtteknekkeren og musekongen, skrevet av den tyske forfatteren E. T. A. Hoffmann i 1816. Nå foreligger en ny, gjennomillustrert bok med det klassiske eventyret, skrevet av Jane Ray og oversatt til norsk av Vibeke Saugestad.

Nøtteknekkeren
Dette er boken for alle som ønsker å kjenne historien om den berømte Nøtteknekkeren bedre.

Nøtteknekkeren – en av verdens mest kjente balletter

På bakgrunn av Hoffmanns eventyr, Nøtteknekkeren og musekongen, skrev Alexandre Dumas nesten 50 år senere en ny versjon. Denne historien ble utgangspunktet for den kjente balletten som ble uroppført i St. Petersburg i 1892 med Peter Tsjajkovskijs musikk og med Marius Pepitas koreografi. Siden har den blitt en av verdens mest kjente balletter, med appell til både barn og voksne. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden. Den Norske Opera og Ballett i Oslo har gjennom flere tiår hatt forestillingen på sitt julerepertoar. Alltid for fulle hus. Les mer om årets forestilling på Operaen.

Nøtteknekkeren

Her er et foto fra årets oppsetning av Nøtteknekkeren på Operaen. Foto: Erik Berg

Vakker og gjennomillustrert bok

Den nye boken om Nøtteknekkeren er en vakker og gjennomillustrert bok, der man kan lese det klassiske juleventyret. Her møter vi lille Clara og hennes familie som holder stort juleselskap, og barna venter i spenning på å få se det store juletreet og på årets julegaver. Den mystiske gjesten herr Drosselmeyer har presanger til alle. Clara får en helt spesiell nøtteknekkerdukke! Men dukken blir ødelagt, og Clara er fortvilet. Om natten drømmer hun at hun står opp for å se hvordan det går med den ødelagte dukken. Da har det utrolige skjedd: Den kjekke nøtteknekkeren har blitt levende! Nøtteknekkeren og Clara begir seg ut på en fantastisk reise i en magisk verden der alt kan skje.

Nøtteknekkeren
Nok et bilde fra Operaens oppsetning, der vi ser Clara med Nøtteknekkeren, som overraskes av Musekongen. Foto: Erik Berg
Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *