Traff blink med bok om en Lottogevinst

Arnfinn Koleruds bok, Snillionen, nominert til Kritikerprisen

Arnfinn KolerudArnfinn Kolerud
Arnfinn Kolerud er en allsidig og prisbelønt forfatter som nå er i vinden med sin siste bok, Snillionen.

Arnfinn Koleruds Snillionen er nominerte til Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok 2017. Boken har også blitt plukket ut til den prestisjefylte Berlinalen.

Arnfinn Kolerud er en kritikerrost og allsidig forfatter. Med Snillionen har han virkelig truffet blink! Dette er en humoristisk fortelling om hvor  vanskelig det kan være å bli styrtrik i en fei – og i tillegg et godt menneske. Historien appellerer tydeligvis til mange. I tillegg til Kritikerlagets nominasjon, ble boken nylig valgt ut til å være med i den prestisjefylte Berlinalen. Og boken, som på rekordtid er utsolgt fra forlaget, ventes når som helst i ny utgave. Vi gratulerer Arnfinn Kolerud med nominasjonen!

Snillionen
Snillinonen handler om Frank og moren, to helt alminnelige mennesker, som plutselig blir Lottomillionærer. det viser seg å bli en krevende øvelse…

Her er juryens begrunnelse:

Snillionen av Arnfinn Kolerud har flere lag av kvaliteter. Den er dramakomedie, den er bygdesosiologi og den er humor og skrivekunst i replikker og observasjoner. Mor og Frank vinner 24 millioner i Lotto. Mor lover bort én av millionene til den i bygda som gjør noe ekstra snilt. Dermed utløses både ekte og falsk godhet, og utilsikta konsekvenser. Penger og rikdom blir drøfta både treffende og velformulert. Man blir kanskje ikke lykkeligere av å være rik, men man blir åpenbart ulykkelig av å ønske at man var rik. Kolerud skildrer godt både forholdet mellom Frank og mora, mellom Frank og vennene, og alt som skjer i det vesle bygdesamfunnet. Boka har mange språklige gullkorn, og innbyr til høytlesning i små og store utdrag.

Les mer om nominasjonene på Kritikerlagets nettsider.

Les også saken om Snillionens mulige vei til filmen på Forlagsliv!

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *