vinterferie er leseferie

Lesetips til vinterferien

Vinterferie er leseferie! Her får du gode tips til hva du kan lese i ferien.Vinterferie er leseferie! Her får du gode tips til hva du kan lese i ferien.
Vinterferie er leseferie! Her får du gode tips til hva du kan lese i ferien. Kos for store og små, med peis og bok.

Vinteren og kulda inviterer til gode lesestunder for store og små. Skal du på hytta? Skal du ut og fly? Skal du være hjemme i ferien? Vi har lesestoff for enhver anledning!

Vinterferiegøy for hele familien

Dyrequiz

Dyrequiz
Dyrequiz kan du kjøpe på cappelendamm.no

Med denne hendige boken kan hele familien få testet sine dyrekunnskaper, konkurrere mot hverandre – og undre seg sammen over alt det morsomme, spennende og rare som skjer i dyreriket.

Hva vet du om dyr?

Vet du for eksempel hvorfor tigeren har striper? Eller hvilken fugl vi har flest av i Norge? Eller hvorfor griser liker å rulle seg i søla?

 

Helt latterlig – vitser for hele familien

Helt latterlig - vitser for hele familien.
Helt latterlig – vitser for hele familien kan du kjøpe på cappelendamm.no

Er det kjedelig på ferie med familien? Eller vil du rett og slett bare ta rollen som det morsomme midtpunktet i baksetet eller ved middagsbordet? Her finner du vitser om all verdens morsomme temaer. Dette er vitseboken du trenger for å få opp stemningen, hvor du enn er.

50 ting du kan gjøre på et fly

Aktivitetskort. 50 ting å gjøre på et fly.
Aktivitetskort. 50 ting å gjøre på et fly kan du kjøpe på cappelendamm.no

Boks med 50 aktivitetskort som holder barnet underholdt på flyreisen! Velg mellom morsomme og varierte spill, gåter, labyrinter og tegneoppgaver som kan løses alene, eller spill fire på rad eller hangman med passasjeren i setet ved siden av deg. Med disse kortene vil barn (og voksne!) ha det moro i timevis. Boksen inneholder fargerike kort med gode instruksjoner og en tusjpenn. De kan brukes igjen og igjen. På flyreisen, i bilen eller hjemme.

Til barnet som kan lese selv

Skituren av Sidsel Jøranlid

Skituren av Sidsel Jøranlid.
Skituren av Sidsel Jøranlid kan du kjøpe på cappelendamm.no

Snart er det skidag, og Anders vil lære Khalid å gå på ski. Først trener de i bakken bak blokkene.

Men en kveld følger de lysløypa inn i skogen. I en bratt bakke faller Anders. Foten gjør vondt, og det er mørkt og kaldt.
Hvordan skal de komme seg hjem nå?

Sidsel Jøranlid har en egen evne til å finne historier og temaer som treffer de yngste leserne. Småskolebarna kjenner seg igjen, og det er alltid gøy å lese historier som kunne handlet om deg selv!

Fra 8 år og oppover

Stjernejakt for begynnere

Stjernejakt for begynnere.
Stjernejakt for begynnere kan du kjøpe på cappelendamm.no

Ved hjelp av fire ulike ruter over himmelen bygger Stjernejakt for begynnere gradvis opp kunnskapsnivået ditt, og du blir kjent med over 20 stjernebilder på den nordlige halvkulen. Jakt på stjernene som fører deg fra et stjernebilde til det neste, og se hvordan mønstrene på himmelhvelvingen folder seg ut for deg. Øvingssider til hvert kapittel gir enhver liten astronom hjelpen hun eller han trenger.

Til lesehesten fra 12 år og oppover

Momo – eller kampen om tiden av Michael Ende

Momo - eller kampen om tiden av Michael Ende.
Momo – eller kampen om tiden av Michael Ende kan du kjøpe på cappelendamm.no

 

Michael Ende er nok mest kjent for den fantastiske Den uendelige historie. Han uttalte selv at han ikke skrev bøkene sine for en bestemt målgruppe. Bøkene hans er ofte spennende og fantasieggende.

Momo er heltinnen i denne historien. Hun er en liten fattig pike som hjelper andre, og andre hjelper henne. Hun har mange venner – en skilpadde, en gammel gatefeier og en turistguide. Men i bakgrunnen lurer noen grå herrer med skumle planer. De vil stjele menneskenes store skatt: Tiden.

 

God leseferie til store og små!

Les også

Månedens klassiker

Ny utgave av Michael Endes Momo – eller kampen om tiden