Utvalgt blant 2000 bildebøker

HUCKEPACK Bilderbuchpreis til Alice Lima de Faria og Det var ikke jeg! sa Robinhund!

Alice Lima de FariaAlice Lima de Faria
Her ser vi illustratør, forfatter og scenograf Alice Lima de Faria under arbeid med sin debutbok Det var ikke jeg! sa Robinhund. Til venstre omslaget på boken, som nettopp er tildelt den prestisjefylte prisen HUCKEPACK Bilderbuchpreis.

Alice Lima de Farias debutbok, "Det var ikke jeg! sa Robinhund", er tildelt den prestisjefylte "HUCKEPACK Bilderbuchpreis" i konkurranse med 2000 bildebøker fra hele verden.

Mottar HUCKEPACK Bilderbuchpreis for debutbok

I 2017 kom Alice Lima de Farias debutbok, Det var ikke jeg! sa Robinhund, ut i tysk oversettelse på  forlaget Mixtvision. Bildeboken, som på tysk har fått tittelen Ich war’s nicht!, sagt Robinhund, er tildelt den prestisjefylte HUCKEPACK Bilderbuchpreis. Boken er valgt ut i konkurranse med 2000 bildebøker fra hele verden. Robinhund-boken gikk videre i en gruppe på 250 bøker, før den sto igjen alene som en fortjent vinner av prisen. Prisen er på 1000 eur, altså ca. 100 000 norske kroner.

Varm bildebok

Det var ikke jeg!, sa Robinhund er en varm bildebok barn lett kjenner seg igjen i, skrevet med barnets perspektiv og oppfatning av virkeligheten, uten hensyn til voksnes fornuft og korrigeringer. Under pristildelingen, der forfatteren selv var til stede, holdt den tyske litteraturprofessoren Karin Richter en lang tale, hvor hun begeistret gikk gjennom hele Robinhund-boken og analyserte både tekst og bilder.

Prisen ble delt ut i Weimar

Prisutdelingen fant sted i Weimar lørdag 14 april. Bildebokprofessor Jochen Hering fra universitetet i Bremen er leder av juryen. I anledning pristildelingen har han skrevet en omfattende artikkel om forfatter og bok som er publisert i et eget lite festskrift. En oversettelse av debutantintervjuet med Alice Lima de Faria fra Forlagsliv er oversatt til tysk og publisert samme sted.

Les også

Møt høstens barnebokdebutanter: Alice Lima de Faria

Det var ikke jeg! sa Robinhund

Det var ikke jeg! sa Robinhund er Alice Lima De Farias debutbok. Boken er kritikerrost og ble tildelt Kulturdepartementes debutantpris 2015 her hjemme da den kom ut, og er senere solgt til flere land.

Tre organisasjoner bak den internasjonale bildebokprisen

Bak prisen står de tre organisasjonene:
Bremer Institut für Bilderbuchforschungwww.bibf.uni-Bremen.de
Phantastische Bibliothek, Wetzlar: html/www.phantastik.eu/abteilungen/vorlesen-in-familien.html
Forlaget das Netz, Weimar: www.verlagdasnetz.de

Alice Lima de Faria
Alice Lima de Faria har så langt utgitt to egne bildebøker, begge i verdensklasse.

Alice Lima de Faria

Alice Lima de Faria er svensk scenograf, illustratør og forfatter bosatt i Norge. I tillegg til Det var ikke jeg! sa Robinhund, har hun illustrert flere barnebøker for andre forfattere. Nå er hun aktuell med nok en kritikerrost barnebok, Fuglefesten, som er nominert til Kulturdepartementets bildebokpris 2017.

Om fuglefesten

Alice Lima de Faria har skrevet en artikkel om Fuglefesten på Forlagsliv. Hun skriver blant annet: «Bildeboken Fuglefesten handler om Flaggermusen Flapps og hennes litt kjedelige kompis Mark. Forholdet deres er en smule anstrengt og historien starter med at Mark ikke har lyst til å leke mer. Dessuten har Mark blitt invitert på fest hos fuglene. Det har ikke Flapps. Men Flapps stjeler invitasjonen fra Mark og drar på festen likevel (…) Fuglefesten har blitt en fortelling om å føle seg ensom og utenfor, om å gjøre alt for å passe inn, og likevel ikke få det til. Men gjennom dette også finne seg selv og gjenoppdage en venn. Å være flaggermus og ha en mark som venn er ikke så dumt, likevel.»

Les også

Å finne seg selv og gjennoppdage en venn

Fuglefesten – en bildebok som tar den sosialt svakestes parti

Les også

Prisbelønt bildebokdebutant

Barndommens nattbord: Intervju med Alice Lima de Faria

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *