Nordisk Råds barne- og ungdomspris

Hans Petter Laberg nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018!

Hans Petter Laberg er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018!Hans Petter Laberg er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018!
Hans Petter Labergs Ingenting blir som før er en gripende historie om et krevende søskenforhold. Nå er den nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018.

Hurra! I dag kl. 11 ble de nominerte til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018 offentliggjort på bokmessen i Bologna. Hans Petter Laberg er nominert med sin ungdomsroman Ingenting blir som før. Vi gratulerer!

Med stolthet og glede kan vi i dag gratulere Hans Petter Laberg med nominasjonen til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018! Det nomineres kun to titler fra hvert av de nordiske landene pr. år, så det er et trangt nåløye å nå gjennom. Prisen deles ut 30. oktober. Vi venter i spenning til den tid.

Ungdomsromanen Ingenting blir som før 

Ingenting blir som før
Ingenting blir som før er en sterk roman om forholdet mellom to unge brødre.

Ingenting blir som før er en gripende historie om et krevende søskenforhold. I boken møter vi brødrene Markus (16) og storebroren hans, Victor, som er langer og småskurk. Markus savner broren og vil gjerne ha kontakt. Men Victor er ikke til å stole på. En lørdagskveld tar han Markus med for å levere en bag. Da går det veldig galt …

Ingenting blir som før er ikke en actionroman, men en gripende historie om et actionfylt søskenforhold, som avsluttes i løpet av en helg hvor det skjer mye nytt i Markus’ liv.

Forfatter Hans Petter Laberg

Hans Petter Laberg
Hans Petter Laberg er en dreven ungdomsbokforfatter. Som bibliotekar kommer han tett på unge lesere.

Hans Petter Laberg (f. 1966) er ungdomsbokforfatter, bibliotekar og blogger. Han er født og oppvokst i Nittedal, og arbeider som bibliotekar på Eidsvoll. Hans Petter debuterte i 1996 med romanen Biter av en historie. Boken vant 1. pris i Cappelens konkurranse om beste kjærlighetsroman for ungdom dette året. Med fjorårets roman, Ingenting blir som før, har han utgitt i alt ti bøker for barn og unge.

Les også

Utgir ungdomsroman med sterkt innhold

Barndommens nattbord: Intervju med Hans Petter Laberg

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris er en av de mest prestisjefylte prisene vi har. Vinneren offentliggjøres og mottar prisen på 350.000 danske kroner den 30. oktober på Den Norske Opera & Ballett i Oslo.

Den ble delt ut for første gang i 2013.

Tidligere prisvinnere er:

2013: Karikko av Seita Vuorela og Jani Ikonen, Finland.

2014: Brune av Håkon Øvreås og Øyvind Torseter, Norge.

2015: Mördarens apa av Jakob Wegelius, Sverige

2016: Sölvasaga unglings av Arnar Már Arngrímsson, Island.

2017: Djur som ingen sett utom vi av Ulf Stark, Sverige og Linda Bondestam, Finland.

 

Vi gratulerer alle de nominerte, spesielt det andre norske bidraget av Torun Lian med Alice og alt du ikke vet og godt er det!