Suksessen fortsetter

Bukkene Bruse på badeland blir film i Sør-Korea!

Bukkene Bruse på badelandBukkene Bruse på badeland
Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds "Bukkene Bruse på badeland" har vært en av de desidert største norske bildeboksuksesser noensinne. Den første boka om de tre populære bukkene er solgt til åtte land, og samlet er de tre bøkene om Bukkene Bruse trykket i over 400.000 eksemplarer - bare i Norge!

Bjørn Rørvik og Gry Moursunds bildeboksuksess, Bukkene Bruse på badeland, er solgt til Sør-Korea. Der blir det ikke bare bokutgivelse, men også animasjonsfilm!

Bukkene Bruse på badeland
Bukkene Bruse på badeland er den første boken i serien om de tre bukkene på nye eventyr. Det har vært usedvanlig vellykket å gi det gamle eventyret nytt liv ved å sende bukkene til overraskende destinasjoner i stedet for til seters. Forfatter Bjørn Rørvik og illustratør Gry Moursund har skapt et nytt og helt unikt univers som har nådd et stort publikum også utenfor Norges grenser.

Tegnefilm light

På bokmessen i Seoul i juni i år møtte vår agent Silje Mella representanter for forlaget Daekyo, et stort og velrenommert forlagshus. De hadde allerede sikret seg de koreanske bokrettighetene til Bukkene Bruse på badeland, men kunne fortelle at de også ville satse på en ny og spennende plattform, nemlig å utgi boken som «animated e-book». Dette innebærer rørlige elementer og at skuespillere som vil gi stemmer til de tre bukkene og vennene deres. Altså en slags tegnefilm light.

Sør-Korea – et av verdens mest høyteknologiske land

Sør-Korea er et av verdens mest høyteknologiske land, og mange koreanske forlag tar i bruk nye teknikker, formater og plattformer for å tiltrekke seg lesere, noe som samtidig skaper merverdi for papirbøkene. At de nå har kastet sine øyne på en norsk bildebok som Bukkene Bruse på Badeland, er kjempespennende.

Over 400 000 bøker trykket bare i Norge

Så langt foreligger det tre bøker om Bukkene. I tillegg er Bukkene Bruse på badeland utgitt som klaffebok. I vår kom den også aktivitetsbok. Denne har allerede solgt i 7000 eks.! Og alle bøkene er utgitt som lydbøker, innlest av forfatter Bjørn Rørvik. Totalt er det trykket godt over 400 000 eksemplarer av bøkene bare i Norge.

Riksteatret med ny forestilling: Bukkene Bruse lager rumpebrann

Bukkene Bruse på Badeland er for lengst dramatisert. Den vellykkede dukketeaterforestillingen ble satt opp på Oslo Nye i 2015 og turnerte Norge rundt med Riksteatret i 2016. Nå setter Riksteatret opp en ny forestilling: Bukkene Bruse lager rumpebrann. Forestillingen  har premiere våren 2019 og bygger på historien fra Bukkene Bruse vender tilbake.

Bukkene Bruse på badeland
Her ser vi de tre bukkene i dusjen på badeland. Bildet er hentet fra den populære dukketeaterforestillingen som ble en stor suksess – først på Oslo Nye (Trikkestallen), deretter på landsomfattende turné med Riksteatret.
Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *