Julegavetips til de yngste

Fem bøker for barn som elsker dyr

DyrDyr
Barn kan være opptatt av kjæledyr som hunder og katter, av husdyr som brekende lam og søte, gule kyllinger, av insekter som marihøner - eller skyhøye sjiraffer og kloke ugler. Dyre- og fugleverdenen er fascinerende og mangfoldig. I denne artikkelen får du tips til dyrebøker som vil glede og overraske mange forventningsfulle barn på julekvelden.

Barn elsker dyr. Bøker om dyr er derfor en perfekt julegave både til de aller yngste og til større barn som leser selv. Her er fem dyrebøker for barn i ulik alder, fra 0-10 år.

Hund
Jeg vil ha en liten hund! Det er mange barns sterkeste ønske å få en liten vov…

En hel serie med dyrebøker for de aller yngste barna

I alt fire utgivelser finnes i denne serien av små dyrebøker med pels og lyd i solid kartong for de aller minste: Dyreunger og Gårdsdyr er nye av året, mens Husdyr oKjæledyr kom ut i fjor. Alle titlene har rukket å bli bestselgere i bokhandel og bokklubb.
Bæ, bæ lille lam
Bæ, bæ lille lam… Klapp pelsen og hør bæ-lyden!

Klapp den myke pelsen!

Bøkene inneholder søte bilder av dyrene, og man kan stryke på den myke pelsen deres og høre ekte dyrelyder: Hva sier valpen? Og hva sier tigerungen? Det er bare å klappe på den myke pelsen, så kommer lyden.

Målgruppe: 0-3 år.

Førskolebarn er nysgjerrige og liker å utforske

Marit Røgeberg Ertzeid er barnehagelærer, mor og bestemor. Hun er opptatt av å stimulere barns nysgjerrighet og vitebegjær. Hun står bak to bøkene Småkryp for småfolk og Fjæra for småfolk der hun har levert både tekst og bilder. Bøkene inviterer de yngste leserne til å utforske og lære om insekter, kryp og smådyr på land og strand i norsk natur. Dette er rett og slett gode bruksbøker for barn mellom 3-7 år, der fagkunnskapen formidles lettfattelig og i øyenhøyde for primærmålgruppen. Og den voksne leseren får også med seg lærdom og et og annet og undre seg over.

 

Snegler
Snegler, marihøner, veps – så mange spennende skapninger omgir oss, bare vi tar oss tid til å se etter.

Småkryp for småfolk

I Småkryp for småfolk møter vi kjente kryp fra norsk natur: bille, edderkopp, flue, humle, marihøne, maur, meitemark, mygg, snegle, sommerfugl, stankelbein, veps. Bildene er innbydende og tett på, og teksten er en enkel og lett forståelig.

 

Kråkebolle
Det er mye som rører seg i strandkanten. Her en lekker, rød kråkebolle.

Det rører seg i fjæra!

Fjæra for småfolktar kunnskapstørsten til barnehagebarna på alvor. Her står kråkebollen, eremittkrepsen, kamskjellet og en rekke andre skapninger fra norske strender på menyen.

 

Helt vilt
Helt vilt for de store barna.

Ville og snille dyr

Åshild Skadberg jobber i NTB og har vært dyrespaltist i den populære avisen Aftenposten Junior. Hun har skrevet flere barnebøker om dyr. Nå er hun aktuell med oppfølgeren til Helt vilt – og temmelig tamt (2016):  DYR. Vilt, snilt, tøft og røft.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *