Ny serie med reisebøker for de yngste

Les og lær med Sofie og Jakob på tantetur til London

Sofie & JakobSofie & Jakob
"Sofie & Jakob reiser til London" er en både lærerik og underholdende bok for hele familien. I boken følger vi de to barna på tur med tante Lollo til Englands spennende og innholdsrike hovedstad.

Min bok "Sofie & Jakob reiser til London" er en morsom reisefortelling for hele familien med innlagte fakta og reisetips, der jeg deler av mine egne reiseerfaringer.

Sofie & Jakob reiser til London

Navnet mitt er Lovisa og jeg har altså skrevet boken Sofie & Jakob reiser til London. Dette er den første boken i det som skal bli en serie med morsomme og nyttige reisefortellinger for hele familien. Boken er illustrert av den dyktige illustratøren Millis Sarri og karakterene er basert på mine storesøsken Sofie og Jacob.

Litt reisefeber
Litt reisefeber må man ha når man skal på langtur uten mamma og pappa. Det ser ut som om Sofie er mest betuttet, mens Jakob er opptatt fly og rullebane. «SOFIE & JAKOB REISER TIL LONDON» KAN BESTILLES HER!

En oppdagelsesreise gjennom London

Boken inneholder lærerrike fakta om ulike severdigheter, og er lagt opp som en oppdagelsesreise gjennom Englands spennende hovedstad, London. Sofie og Jakob får kjøre med to etasjes buss, spise fish and chips, oppleve Big Ben, London Eye, Tower og Buckingham Palace. Men det skjer også uforutsette ting – for hjelp! Hvor har det blitt av Lammi, Jakobs favorittkosedyr? I boken kan man både følge med på reisen og hjelpe Jakob å finne Lammi igjen.

London
London Eye er et av utallige severdigheter og opplevelser man kan ha i denne storbyen. Her har tante Lollo tatt med sine reisefeller Sofie og Jakob «til himmels» over London.

Hva er det morsomste med å skrive en barnebok?

At jeg nå har fått dele min største interesse, mine gode reisetips og nyttige erfaringer med barn, føles berikende. At jeg i tillegg har fått bruke min fantasi til å skape en historie som jeg kan henge reisetipsene på, har vært herlig. Min drøm er å gjøre reising tilgjengelig for alle i alle aldre.

Lammi
Det er ikke vanskelig å se hvem som har funnet og tatt vare på Lammi! Boken om Sofie og Jakob på Londontur kan du bestille her!

Hvilke destinasjon reiser Sofie og Jakob til neste gang?

I min bok nummer to i serien om Sofie og Jakob på tur, drar de på en spennende reise til New York, en by jeg selv har bodd i gjennom flere år. Her får de kjøre med yellow cab, spise amerikanske hamburgere, drikke milkshake og besøke både Times Square, Empire State Building og Frihetsgudinnen. Men mest spennende er det i Central Park Zoo der en liten ape har rømt…

En selfie
En selfie med tante Lollo hører med når man er i storbyen London!

Har gjort reiseliv til levebrød

Selv elsker jeg å reise og oppleve det verden har å by på. Derfor har jeg gjort reising til levebrød. I tillegg til å være skribent i flere kjente magasiner, driver jeg et reisebyrå og mitt eget reisenettsted, worldcitizen.se. På bakgrunn av mine drøyt 200 reisedøgn i året – verden rundt, kan jeg tilby råd og vink av mange slag. De siste ukene har jeg imidlertid reist sammen med min lille babygutt, Ludwig. Det er veldig spennende å utforske reiselivet sammen med ham. Verden er alt for stor og spennende til ikke å dra på oppdagelsesferd, enten man er stor eller liten, synes jeg.

Andre storbyer man gjerne kan reise til med barn

Det finnes utrolig mange spennende reisemål for hele familien. Også storbyer. Jeg kan varmt anbefale Lisboa, Aten, Palma (Mallorca), Stockholm, London, København.  Eller hvorfor ikke Cape Town i Sør-Afrika om man er lysten på en litt lengre reise?

Alle har noen yndlingsreisemål 

Å velge og vrake blant reisemål er nesten som å være barn i en godtebutikk. Selv elsker jeg å kjøre på ski med alle naturopplevelser som følger. Som i Alpene. Og så er jeg veldig forelsket i Tokyo. Først og fremst på grunn av maten, menneskene, kulturen og det pulserende livet. Jeg er også barnslig betatt av den svenske vestkysten, som har mye til felles med norskekysten langs Oslofjorden og Sørlandet. Det er fra den svenske skjærgården jeg har mine beste barndomsminner. Å løpe over brostensgater i sommersol, kjøpe boller på konditoriet og ha hele familien samlet er nok det aller beste jeg vet.

 

Cappelen Damm har en egen fullassortert barnebokhandel med bøker fra alle norske forlag. Besøk den her.

Lovisa de Geer

Lovisa de Geer (f.1982) er en av Sveriges ledende reiseeksperter. Hun skriver for flere kjente aviser og magasiner og driver et reisebyrå og en egen reisenettside. Med drøyt 200 reisedager i året kan hun by på reisetips fra alle verdenshjørner. Lovisa har utgitt "Sofie & Jakob reiser til London", den første boken i en ny reiseserie for barn. Selv har hun en liten babysønn, Ludwig, som allerede er en bereist ung mann, og en norsk-svensk ektemann, William.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *