Illustratørintervjuer: Mikael Noguchi

Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre en serie intervjuer med de flinke illustratørene vi samarbeider med. De fortjener litt oppmerksomhet!

Førstemann ut er Mikael Noguchi. Han har bl.a. illustrert «Dager jeg har glemt» og «HIPHOP«. Våren 2012 kommer «Drabant«. 

Selvportrett

Har du alltid hatt lyst til å illustrere, eller drømte du om å bli noe annet da du var liten? 
Stuntmann (!) var tingen helt til jeg fikk noen tegneserier av faren min da jeg var seks. I tenårene hadde jeg også et ønske om å kunne drive med spesialeffekter, men det var ganske kortlivet. Etter det hadde jeg et ønske om å bli illustratør. Og det ble jeg jo etterhvert.

Hvor lenge har du jobbet som illustratør?
Jeg har drevet med dataspillutvikling siden 1994 og lagde vel en tegning eller to som jeg fikk solgt rundt den tiden, men det var ikke før i 1998 jeg begynte å ta på meg flere oppdrag.

Hva slags utdannelse har du, og hvor mange år har du jobbet som illustratør?
Tegning form og farge, men vil ikke påstå at det hadde noen større innvirkning. Jeg er mer selvlært, og har lært meg mer fra kollegaer og venner. Siden 2001 har jeg drevet med Illustrasjon på et mer profesjonelt nivå. Før det var det kun små oppdrag innimellom. Så 11 år har jeg drevet med det.

Hvilke jobber liker du best?
Det er de jobbene der kunden gir meg full frihet, men etter min erfaring så er det ofte de jobbene jeg har tjent minst på. Tar gjerne slike oppdrag hvis jeg har mye tid til overs.

Beatles "Revolver"

Hva hører du på mens du jobber?
Alt mulig. I det siste har det vært mye gammel Soul og 90-talls rap, men også mye klassisk rock som “The Who” og “ The Beatles”. Det meste egentlig.

Har du noen forbilder?
I dag liker jeg Robert Valley, Bill Sienkiewicz. Sikkert flere, men jeg kommer ikke på noen navn øyeblikkelig. På 80-tallet var det Joakim Pirinen, Moebius, Juan Gimenez og Brian Bolland. Mange Europeiske tegneserietegnere.

Hvis du bare kunne eie tre bøker, hvilke ville du beholdt av de du allerede har i bokhylla?
Vanskelig … Jeg liker alle bøkene mine. Men er spesielt glad i boka “The nasty terrible T-Kid 170”, Christopher Nilsen tegneseriene mine og Biografien om Keith Moon – “Dear Boy”.

Til slutt: Ditt beste råd til de som har lyst på en karriere som illustratør?
Tegn mye. Så ofte du kan og har lyst. Tegn alt! Prøv ut forskjellige teknikker og bli allsidig. Det er mange som har angst for digitale programmer som er et must i disse dager. Det er synd og vil hindre deg i å utvikles videre og bli mer effektiv.

 

Tegninger i arbeid
Elisabeth Vold Bjone
«My brain is nothing but a machine for turning coffee into special effects.» "So Yesterday" av Scott Westerfield
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *