Boken som holder meg våken om natten

Jeg har ligget våken og lest to netter på rad nå. Det er i utgangspunktet med blandet glede, for jeg trenger min nattesøvn. Men Great House av Nicole Krauss dirrer av så mye uforløst spenning at den rett og slett er umulig for meg å legge fra meg. Krauss gir oss besnærende innblikk i sine karakterers liv, i en kompleks og imponerende strukturert fiksjon om ensomhet, minner, tap, lengsler, hemmeligheter og løgner. Med innsiktsfullt utførelse, vi har med en klok dame å gjøre, og med sitt vakre språk, gjør forfatteren dette til virkelig intens lesning.

Jeg kjøpte boken (kommer på norsk i september) hos Waterstone’s i London, og oppdaget etter at jeg kom hjem at den var signert. En fin bonus, fordi jeg vet at dette forfatterskapet kommer jeg til å følge like tett som Siri Hustvedts.

Dette er boken som gjør meg lykkelig.

DRØMMESAMTALE! Oppfordring til Litteraturhuset: Hent Nicole Krauss til Norge (Norge er t.o.m. med i boken) og la henne samtale med John Erik Riley.

Forfatteren:

Maria Harstad
Cappelen Damm er Norges største pocketforlag, med en markedsandel på 47%. Jeg er forlagets pocketredaktør, ansvarlig for utgivelsene og markedsføring. Her kan du holde deg oppdatert på nye pocketbøker, aktualiteter og delta i konkurranser.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *