Lang kø for navnetrekket til ny serieforfatter

Serieromaner har en høy stjerne blant norske boklesere,  og i går lanserte underholdningsavdelingen serieroman nummer 22 på markedet. Siden Margit Sandemo startet sjangeren tidlig på 80-tallet, har utviklingen gått mot flere og lengre serier, og i dag finnes det til enhver tid mellom 30 og 40 serier til salg, de fleste fra Cappelen Damm.

Stoppested: Domkirken. Foto: Janneche Strønen

Nattmannens datter har handling fra Bergen og er skrevet av bergensforfatter May Lis Ruus. Lanseringsarrangementene ble av naturlige årsaker derfor lagt til Bergen, og forlagets utsendte kan meldte om en svært vellykket lanseringsdag. På Narvesen Harbitzhjørnet stod det 50 stykker i kø for å få navnetrekket til May Lis; hele kiosken var full av bokentusiaster.

Etter signeringen inviterte vi til byvandring i Bergens historiske gater, og over 400 bergensere troppet opp på Torgalmenningen for å delta – et tall vi ikke hadde turt å drømme om. Byvandringen ble avsluttet med visning av kinoreklamen og filmtraileren for serien på Bergen Kino, og i dag står boksigneringer på Norli og Meny på programmet.

Byvandrere ved Manufakturhuset. Foto: Janneche Strønen


Tugthus og nattmenn
Historien i Nattmannens datter er lagt til det fryktede Manufakturhuset i Bergen, som det fantes lignende av over hele Norge og Europa 16- og 1700-tallet. På tukt-, arbeids- og manufakturhusene fikk foreldreløse barn, prostituerte og straffefanger bo, samtidig som de lærte seg et yrke. Forholdene var tøffe og mange barn døde av utmattelse, sult og sykdom. Manufakturhuset i Bergen er i dag Norges eldste fabrikkbygning, og ideen til romanserien fikk Ruus da hun bodde i det som var forstanderboligen til Manufakturhuset.

Nattmannens datter er også historien om nattmenn. Nattmenn var bøddelens hjelpere og byens renovatører, og assisterte ved henrettelser og avstraffelser. De var som regel tukthusfanger som ble tilbudt friheten dersom de tok oppgaven, og de og deres familie var utstøtt fra samfunnet og stod helt nederst på rangstigen.

Har du lyst til å lese første bok av Nattmannens datter?
Den kan bestilles helt gratis og uforpliktende på NorskeSeriers nettsider.

FILMTRAILEREN TIL SERIEN: