Gjesteblogg: Anna Fiske. Kongler som venter

Hver høst slipper det store furutreet ved postkassen ned sine kongler på bakken. Noen lander helt perfekt, som om de har tenkt ut på forhånd hvor det er penest å ligge, mens andre ligger og venter. En del venter bare på å bli feid vekk, mens andre vil noe mer. Hvorfor ikke bli forvandlet til en kongleblomst, pakket inn i cellofan og gitt bort i gave eller bli limt sammen med en kinderegg-leke, få et nytt liv og løpe inn i evigheten?

Det er mye som kan snus og vris på; peanøtter med skall, pasta, fyrstikker og barnåler. Ja, det finnes egentlig ingen grenser for hva som kan forvandles.

Man trenger heller ikke å bruke en formue på å lage ting. Hvorfor ikke lage blomster av eggkartonger, eller skape om kakeformen du ikke bruker lenger til en ramme? Men lim, saks, papir, silkepapir og farger er viktige ting som man må investere i og som gjør et hjem til et hjem.For meg er det å lage ting noe som gir mye glede og mening. Jeg tenker ikke bare da på de ferdige eggkartong-blomstene som aldri visner, men veien dit fra tanke til resultat. Å lage ting sammen, voksne og barn, er en så fin måte å være sammen på. Sitte og småsnakke, få ideer av hverandre, gledes over det man skaper sammen og se hvor forskjellig ting kan bli avhengig av hvem som lager dem.

Ingenting er jo bedre enn hjemmelagde gaver; å få en perlenøtt kan glede mange, andre kan kanskje først se ut som om de har fått en murstein.

Det morsomme med å lage ting er også at en idé gir inspirasjon til neste, en konglefigur kan gi idé til enn annen. Og hvis man vil så er det bare å sette i gang, tusenvis av kongler bare ligger der og venter på å bli forvandlet.

 

Disse morsomme prosjektene er hentet fra boken Tøffe ting du kan lage selv. Boken er ute i bokhandelen nå.

Anna Fiske
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *