Gjesteblogg av Bente Presterud Røvik: Si det med hjerter!

Å kommunisere med ord er en komplisert affære. Gi meg heller et garnnøste og et par strikkepinner, så kan vi snakke. Former og farger er mitt språk – og strikkepinner er fine å skrive med.

”Med hjerte for strikk” er min første bok. Fattig på ord – rik på former og farger. Full av hjerter.

Å fylle en hel bok med hjerter høres kanskje voldsomt ut. Tanken min er å vise hva du kan gjøre med en form, bare ved å snu og vende på , ved å fargesette, ved å dekorere. Valget mitt falt på hjertet. Et deilig valg, egentlig. Dette sterke symbolet for mykhet, nærhet og varme. Som alle kjenner. Og som harmonerer godt med garn. Håpet mitt er å dra deg med inn i den kreative prosessen, så du selv opplever at hodet fylles med flunkende nye, fargeglade ideer til dine helt egne, unike hjerter.

127 hjerter er det blitt.  Strikket i garn, men også i papir og metall. Vrengt, snudd opp ned, hengt på snor, festet på krans.
Hjerter er blitt til fugler som ikke kan fly, til smykker av gull, og til fat som kan romme en hel lørdagskveld med popcorn.

Ikke alt kan sies med ord. Jeg har sagt det med hjerter.

Bente Presterud Røvik
Jobber som frilancedesigner. Fast bidragsyter til ukepressen og til en del av de store garnleverandørene i Norge. Men hjerte for strikk er hennes første bokutgivelse. 1. opplag på boken er hele 11.000 eksemplarer, og den er allerede solgt for utgivelse i Finland, Nederland, USA, Storbritannia og Tyskland.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *