Desemberquiz romjulen. Første bolk.

God jul til alle!

Quizen forsetter hele resten av måneden, men i romjulen og nyttårsaften gjør vi det litt annerledes, og høyner vanskelighetsgraden noe. Romjulen deles inn i to bolker hver på 4 spørsmål. Begge disse bolkene premieres med fritt valg av bøker for kr 2000, og vi trekker to vinnere i hver bolk. Nyttårsaften fordobler vi antall spørsmål, øker bokpremien til kr 4000, og trekker en vinner. Alle vinnerne blir annonsert 2. januar 2013.

 Her er første romjulsbolk. Lykke til!

1  John Erik Riley har et dagsaktuelt spørsmål:

Hvilken begivenhet har de to forfatterne John Erik snakker til felles?

 

 

Nå spør vi om en roman hvor handlingen er lagt til 1960-tallets USA, hvor en gruppe kvinner skriver en bok sammen. Romanen er filmatisert og vant en Oscar. Boken kom på norsk i 2010, og har solgt over 100 000 eksemplarer.

Hva heter romanen?


Alle de fire kvinnene i romanen har et forhold til blomster

 3 Romanen vi omtaler nå kom ut i USA i 1998, på norsk i 2002. Den skildrer livene til tre ulike kvinner. Handlingen har et langt tidsspenn, det er bare to av kvinnene som møter hverandre, og det i forbindelse med et dødsfall. Men det er en slags fjerde hovedperson i romanen, en kvinne som forbinder de andre kvinnene, hun er en rød tråd gjennom romanen. Romanen er også filmatisert, ble nominert til mange Oscars og vant en.

Hvilken fjerde kvinneskikkelse er det snakk om?

 

4  Vi skal fram til en norsk forfatter i det siste spørsmålet i denne bolken. Han debuterte svært ung i 1985 med en roman. De tre romanene han har utgitt etter det, har alle blitt store suksesser. Han har også skrevet en portrettbok av en kjent norsk kvinne og en kokebok for barn. Selv om det er noen år siden hans siste bok, kan vi lese tekster av ham jevnlig i en stor riksavis, og han har et viktig verv innenfor norsk kulturliv.

Hvem snakker vi om?

 

Svar til blogg@cappelendamm.no innen utgangen av 27. desember.

 

Ingunn Lindborg
Er digital rådgiver i forlaget. Har vært i bokbransjen bestandig, vil blogge om den, og om bøker selvfølgelig.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *