Desemberquiz romjulen. Andre bolk.

1 Anne Fløtaker har et spørsmål:

 

Vi vil ha forfatter og tittel på romanen hun snakker om.


2 Norsk forfatter som debuterte i 1982 med en novellesamling. Hans store gjennombrudd kom i 1991 med en stor roman. To av bøkene hans er nominert til Nordisk råds litteraturpris, han har to ganger fått Bokhandlerprisen. Han har også omskrevet en tidligere roman og gitt den et nytt navn.

Hva heter forfatteren og hva heter romanen han har omskrevet?


3 Forfatteren vi nå spør om er historiker av utdanning, tilhører en velstående jødisk bankier-familie, er gift med datteren til en av prins Charles’ beste venner og er omgangsvenn med David Cameron. Her kjenner vi ham best som en eminent biograf. Sju av hans bøker er oversatt, den siste i fjor. Han har besøkt Norge flere ganger i forbindelse med lanseringer og fått stor oppmerksomhet.

Hva heter forfatteren?


4 Hun bor i Brooklyn sammen med sin mann som også er en kjent forfatter. Hun hadde en stor salgssuksess i 2005 (også i Norge) med en roman som blant mye annet handler om et forsvunnet manus. I år har hennes siste roman kommet ut på norsk. Tittelen på den har forbindelser til jødenes Talmud.

I forfatterens siste roman spiller et gammelt skrivebord en viktig rolle.

Hva heter forfatteren, og hva er tittelen på hennes siste roman?

 

Svar til blogg@cappelendamm.no innen utgangen av 30. desember.

NB Quizen for 31. desember publiseres allerede 29.

Ingunn Lindborg
Er digital rådgiver i forlaget. Har vært i bokbransjen bestandig, vil blogge om den, og om bøker selvfølgelig.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *