Noe godt hver dag: Onsdag

Er det mulig å spise noe godt hver eneste dag? Vi har latt oss inspirere av Andreas Viestad nye kokebok, Noe godt hver dag, og legger ut oppskrifter på lett og bærekraftig hverdagsmat hver dag denne uka. Mandag prøvde vi sopprisotto, i går lagde vi rødbetesuppe og i dag prøver vi oss på pasta!

Båndpasta

Båndpasta med brokkoli

En utrolig god hverdagspasta. Hvis du vil oppgradere den litt, kan du ha i litt mer fløte og gjerne ekstra mye revet parmesan. Jeg synes det er godt å ha litt spekeskinke eller bacon oppi, men her er noe av poenget å bruke lite, for dette skal sette litt smak, men ikke dominere.

Middag til 4

400 gram båndpasta (tagliatelle)
1 brokkoli delt i små buketter
50 gram spekeskinke eller stekt bacon,
skåret eller revet i veldig små biter
2 ts revet sitronskall
2 ts sitronsaft
2 ts finhakket persille eller 1 ts timian
1 hvitløkfedd, finhakket
2–4 ss fløte
50 gram finrevet parmesan

Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en gryte. Kok pastaen. Når det er 5 minutter igjen av koketiden, har du i brokkolien og lar den koke med den gjenstående tiden.
Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet, men tar vare på en liten kopp av det. Bland pastaen med resten av ingrediensene, og hell eventuelt over litt av kokevannet hvis det trengs for å få en jevn blanding.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.