Et slags forlagsliv – blogging og Instagram

Jeg fikk i oppgave på skolen å finne en jobb i forbindelse med jobbuke. Siden jeg liker å lese og bruke sosiale medier, hørtes kommunikasjonsavdelingen i Cappelen Damm spennende ut.

Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente da jeg skulle tilbringe tre dager i forlag på jobbuke. Alle vet vel at forlag handler om bøker, så jeg så selvfølgelig for meg det. Men hvem jobber der egentlig og hva gjør de hele dagen?

I Cappelen Damm ble jeg godt mottatt av hyggelige ansatte. I kommunikasjonsavdelingen jobber de med mye spennende som har å gjøre med kommunikasjon og informasjon om bøker, også via Twitter, blogg og Instagram. Jeg er i utgangspunktet godt kjent med sosiale medier – jeg har både blogg og Instagram som jeg oppdaterer daglig – så da jeg fikk jobbe med forlagets Instagram var det perfekt. #fitness #food og #cappelendamm ble tagget på disse bildene som jeg tok i bokhandelen:

bilde 2    Bilde 1

Jeg hadde ikke tenkt over det, men blogging viser seg å være en del av forlagsjobben i Cappelen Damm. Forfattere, redaktører og andre forlagsfolk er stadig på med alt fra matoppskrifter, bokanmeldelser og reiser til arrangementer med kjente forfattere og pølser og politikk. Og nå også en 9. klassing på jobbuke.

Jeg hadde ikke vært inne på forlagsliv.no før, men fikk et godt førsteinntrykk. Jeg leste meg gjennom de nyeste innleggene og fant mange jeg syntes var interessante. Det eneste jeg ikke skjønte med en gang var hvor jeg fant de forskjellige bloggene, men etter å ha trykket litt rundt fant jeg dem til slutt! Forlagsliv er en blogg jeg kan tenke meg å lese oftere fordi den har en blanding av forskjellige innlegg og meninger.

Hva har jeg lært etter tre dager i Cappelen Damm? At det ikke bare er redaktører og forfattere som jobber i forlag, at lunsjen her er utrolig god og at det er veldig mange trapper opp til 5. etasje!

Følg meg på min personlige blogg www.lottiiee.blogg.no og på instagram @lotteds.

Bilde 3

Lotte Dahl Svendsen
1 kommentar
 1. Kari Dahl:

  Hei, Lotte!
  Dette var flott – og interessant!
  Lykke til i forlagsbransjen!
  -:)

  24. januar 2014 kl 08:47

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *