Cappelen Damm og Brest for Welcome Refugees to Norway

Per Rune og Sitha i Brest har laget klar maten som skal kjøres bort på Tøyen. Foto: Anette S. Garpestad
Rune og Sitha i Brest har laget klar maten som skal kjøres bort på Tøyen. Foto: Anette S. Garpestad

Daglig krysser nye flyktninger grensen til Norge. Mange ender sin farefulle reise i Oslo sentrum og tar seg så til Tøyen for å bli registrert hos Politiets Utlendingsenhet. Situasjonen for de nyankomne har til tider vært temmelig fortvilende. Samtidig har organisasjonen Welcome Refugees to Norway bragt på det rene at nordmenn huser engasjement og vilje til innsats for våre medmennesker.

Flere av våre forfattere har gjort en innsats for flyktningene. Kokebokforfatter og restauranteier Jan Vardøen tok tidlig til orde for at det måtte organiseres dugnad for å skaffe flyktingene mat. Forfatter Simon Stranger har lenge engasjert seg på vegne av flyktninger og papriløse i Norge, og har skrevet kronikker og deltatt i debatter. Designer og hobbybokforfatter Fam Irvoll har drevet med innsamling av klær og leker.

Det er mange som ønsker å gjøre en innsats, også blant de ansatte i Cappelen Damm.  16. september sørget vi for mat til flyktingene som ventet i kø på Tøyen, sammen med vår kantinepartner Brest. Det er lett å føle seg maktesløs i møtet med småbarnsfamilier som har reist Europa på langs for å komme hit til Norge. Hva de har opplevd på sin vei, er vondt å forestille seg. Det er uansett verdt å gjøre noe for å lette tilværelsen for de som har ankommet det de håper skal være en trygg havn. Og det føles godt å gjøre en innsats, stor eller liten!

Ønsker du å bidra? Du finner mer informasjon på nettsidene til Welcome Refugees to Norway.

Stor takk til Brest som ville gjøre dette sammen med oss!

Det går mer amt enn hva man kanskje tror i en liten elbil! Kristin Eick Viuf og Randi Faye er på plass på vegne av forlaget. Foto: Anette S. Garpestad
Det går mer mat enn hva man kanskje tror i en liten elbil! Kristin Eick Viuf og Randi Faye er på plass på vegne av forlaget. Foto: Anette S. Garpestad
Frivillige i Refugees Welcome to Norway gjør en kjempejobb på Tøyen med å sørge for utdeling av mat og klær til flyktingene.  Foto: Anette S. Garpestad
Frivillige i Refugees Welcome to Norway gjør en kjempejobb på Tøyen med å sørge for utdeling av mat og klær til flyktingene.
Foto: Anette S. Garpestad
Anette Garpestad
Markedssjef nye medier. Mer enn normalt opptatt av bøker og bokbransje. Girl Geek, SoMe-dame og glad i ting med eple på. Hører mer enn gjerne og mye på musikk. Med hodetelefoner. I det åpne landskapet.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *