Redaksjonen lekker: Oversatte romaner

Nadia Hashimi oversatte romanerNadia Hashimi oversatte romaner
Nadia Hashimi kommer med ny roman i høst; Når månen står lavt. Perlen som sprengte skjellet er hennes forrige roman, og den får du i pocketutgave nå.
life_or_death-MIchael_Robotham
Slik ser det australske omslaget på Michael Robothams bok Liv eller død ut – det norske omslaget er ikke ferdig ennå.

Redaksjonssjef Mariann Fugelsø Nilssen sier at det føles som om hun knapt har kommet igang med jobben igjen etter endt fødselspermisjon før det er tid for ferie – uten at det føles avslappet av den grunn. På spørsmålet om hun føler at hun er i rute, så svaret hun «Overhodet ikke!», men hun gjør det med et smil, og jeg føler meg temmelig trygg på at det blir bokhøst også i denne redaksjonen. Det er selvsagt mye som skal på plass før høsten tar til. I tillegg til egne utgivelser skal imprintet Korall lansere sine første utgivelser rett etter sommerferien.

Det er mange som elsker gode romaner av den typen redaksjonen din er ansvarlig for, og Happy Tears har vært et konsept som har blitt veldig populært. Hva har du på lur til oss denne høsten? 
Redaksjonen vår jobber temmelig bredt, så jeg er i tillegg til de klassiske romanene også ansvarlig for oversatt krim for egen og Koralls regning. Jeg har jobbet mye med Fiona Bartons Enken, og Lars Keplers nye krim er også titler jeg jobber med – men dette skjønner jeg at Anne Fløtaker allerede har presentert. Men Korall har også en spesielt spennende krim som jeg vil trekke frem til å begynne med. Det er Michael Robothams Liv eller død, som er en av de første utgivelsene på listen til Korall. Robotham har tidligere skrevet en krimserie som har fått en realtivt stor følgerskare internasjonalt, men for denne krimmen, som er en enkeltstående Pastor Viveka og giftmordene Korall forlagutgivelse, mottok han CWA – Gold Dagger for i 2015. Hovedpersonen i boken har sittet i fengsel i 10 år for et brutalt ran, men dagen han skal løslates så rømmer han. Hvorfor gjør han det? Vi følger to handlingsforløp – nåtiden med den rømte fangen, og historien om hva som skjedde i forbindelse med ranet 10 år tidligere. Spenningen holder virkelig hele veien! Michael Robotham er en forfatter vi kommer til å høre mye mer fra i årene fremover!

Høres veldig spennende ut, både med ny krimforfatter og nytt imprint! Kanskje du kan tipse om noe mer som kommer fra Korall? 
Det kan jeg, og da skal vi ta turen fra fengsel til kolonihagen! Svenske Annette Haaland har skrevet romanen Pastor Viveka og giftmordene, og det er virkelig feelgood for alle penga! Det er en roman i samme sjanger som Potensgiverne, Hundreåringen eller En mann ved navn Ove. Akkurat denne boken har et krimelement, men det kvalifiserer mest som kosekrim. En skikkelig koselig og lett humoristisk roman, altså!

Lucinda Riley
Lucinda Riley kommer med ny roman høsten 2016, Helenas hemmelighet skal den hete.

Hva med noen av de forfatterne som vi vet at leserne venter på – kommer det noe nytt der?
Ja, Lucinda Riley skriver for fullt på sin serie om De syv søstre, men vi utgir også en enkeltstående tittel av henne i høst, romanen Helenas hemmelighet. Denne romanen er ikke like historisk som de tidligere, selv om den har noen tilbakeblikk i tid. Hovedpersonen i denne romanen vender tilbake til Kypros etter 24 år for å overta et hus hun har arvet av sin gudfar, og så møter hun sin ungdoms kjærlighet på nytt… Det ligger an til massevis av dramatikk, på klassisk Riley-manér.

Annette Dutton Det hemmelige løftet Korall forlag
Det kommer en rekke oversatte bøker utgitt av imprintet Korall forlag i høst. Annette Duttons roman det Hemmelige løftet er en av dem.

Hva mer har du på lur? Er det for eksempel noen trender du ser innen din sjanger, som vi kanskje kommer til å merke mer av i tiden fremover?
Jeg ser at det er noe på gang med australsk litteratur, det har definitivt kommet flere bøker derfra nå enn hva jeg kan huske at det har kommet tidligere, og Michael Robotham er også ausytalsk. Annette Dutton er også et eksempel på dette, selv om hun strengt tatt er tysk. Hun bor i Australia og handlingen i romanen Det hemmelige løftet foregår også der. Hovedpersonen Sarah Rystet leser en avisartikkel om «de glemte barna». Engelske barn fra fattige familier ble sendt til Australia, ofte uten at foreldrene deres fikk vite om det. En mistanke begynner å gjøre seg gjeldende hos Sarah: Er faren hennes et av disse barna? Han vokste opp på et av barnehjemmene som er nevnt i artikkelen. Denne boken bel utpekt som Årets kjærlighetsroman 2015 i Tyskland, og har noe ved seg som kan ligne på bøker som Kunsten å høre hjerteslag.

Og med den referansen så er vi over på romaner med et litt eksotisk tilsnitt. Kommer det noe mer i denne retningen i høst? 
Det gjør det, og da vil jeg trekke frem forfatteren Nadia Hashimi, som har fått ganske stor suksess med romanen Perlen som sprengte skjellet etter at den kom ut i pocketutgave tidligere i år. Hun følger opp med romanen Når månen står lavt. I denne romanen, som den forrige, er deler av handlingen lagt til Afganistan. Boken er brennaktuell i måten den tar for seg flyktingsituasjonen i verden, og ser på grunnene til at noen må flykte fra sitt hjemland. Vi følger Fereiba, som må flykte fra Afghanistan med sine tre barn da ektemannen blir drept av Taliban. Hun har bare ett håp om å overleve: å komme seg til søsteren i England. Denne boken er veldig dramatisk, men tar virkelig for seg et viktig tema. Denne forfatteren gjør noe helt spesielt, og skriver bøker som fortjener mye mer oppmerksomhet!

Det høres absolutt slik ut. Kanskje ta en titt på den forrige boken i løpet av sommeren da – det kan være et godt tips til ferielektyre det! Og på tal om ferielektyre – hva skal du lese i sommer? 
Jeg bestilte et eksemplar av Hjertet er en ensom jeger av Carson McCullers fra et antikvariat i fjor, og har ennå ikke fått lest den. Det er den eneste boken jeg vet at jeg skal lese i sommer. Det er en roman fra 1940 som jeg hører skal gjenutgis på norsk – en aldri så liten trend det også, med gamle bøker som gjenutgis! Det blir nok noen andre bøker også, men jeg lar det være litt åpent.

Det høres ut som en fin plan! God sommer, da! 

 

Les også:

Krimredaksjonen lekker

Faktaredaksjonen lekker

Barne- og ungdomsavdelingen lekker

 

Anette Garpestad
Markedssjef nye medier. Mer enn normalt opptatt av bøker og bokbransje. Girl Geek, SoMe-dame og glad i ting med eple på. Hører mer enn gjerne og mye på musikk. Med hodetelefoner. I det åpne landskapet.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *