Ny Kepler-krim: – Fansen vil ikke bli skuffet

Lars KeplerLars Kepler
Lars Kepler og Joona Linna er tilbake. I Kaninjegeren er ofrenes eneste kobling at de alle hører et barn lese opp en regle om kaniner, før morderen plutselig dukker opp… Romanen er ute i begynnelsen av november (Foto: Thron Ullberg).

En av bokhøstens største krimnyheter er signert Lars Kepler. Etter at den forrige Kepler-krimmen Stalker, hadde et rekordstort førsteopplag på 50.000 i Norge, er det store forventinger til den kommende Joona Linna-romanen.

Kaninjegeren kommer ut i Norge om litt over seks uker, kun en uke etter den svenske originalen.

– Jeg er en av de heldige her til lands som har fått lese. Selv om det ikke er mye man får lov å røpe, kan jeg love at Joona Linna og Kepler fans ikke vil bli skuffet, sier Krimfestival-sjef Knut Gørvell om Kaninjegeren.

Forhåndskjøp Kaninjegeren her

700.000 solgte bøker i Norge
De fem romanene om Joona Linna har totalt solgt over 700.000 eksemplarer i Norge, noe som gjør Kepler til en av landets desidert mest populære krimforfattere, kun slått av Jo Nesbø. VGs anmelder Tom Egeland hadde følgende å si om Keplers forrige storselger Stalker: «Jeg er blodfan og i denne sammenhengen er begrepet svært så bokstavelig. (…) Keplers univers er fylt med en god porsjon sammentreff og genuin galskap og ondskap i uskjønn forening».

Kaninjegeren Lars Kepler
Liker du, som VGs anmelder Tom Egeland «genuin galskap og ondskap i uskjønn forening»? I så fall har du noe å glede deg til. De mørke novemberkveldene blir definitivt mer skremmende med Keplers kommende krimroman «Kaninjegeren».

Rystende og sjokkerende
Leserne kastes ut i et drama med et rystende og sjokkerende mord allerede på de første sidene. Svært raskt skjønner politikvinnen Saga Bauer at hun kunne trenge Joona Linnas hjelp.

– Joona har nå sittet to år i Kumla fengsel da han blir tatt med på et hemmelig møte. Politiet trenger hans hjelp for å stoppe den gåtefulle morderen kjent som «Kaninjegeren», forteller Gørvell.

Den eneste koblingen mellom ofrene er at de alle hører et barn lese opp en regle om kaniner før morderen dukker opp. Joona Linna og Saga Bauer står overfor en av sine vanskeligste og kanskje farligste oppdrag når de skal forsøke å stoppe den gåtefulle morderen kjent som «Kaninjegeren» før det er for sent.

Norgesvenner
Det er, som kjent for mange, forfatterduoen Alexandra og Alexander Ahndoril Lars Kepler som står bak psevdonymet Lars Kepler. Duoen har vært på Norgesbesøk mange ganger.

– Oversetteren jobber nå på spreng for å få Kaninjegeren ferdig så vi kan slippe boken den 7. november, som nevnt bare en uke etter at den kommer ut på svensk. Ellers håper og tror jeg at vi kan love fansen et møte med forfatterne på en krimkveld her på forlaget i november, sier Gørvell.