Korall forlag lansert med brask og bram

Korall forlagKorall forlag
Kari Birkeland sammen med Sharon Bolton på lanseringsarrangementet til Korall forlag.

20. september var en merkedag – endelig skulle Korall Forlag se dagens lys. Etter uker med jobbing i kulissene kan det ferske forlaget skilte med katalog, hjemmeside, kontoer på instagram og Facebook,  og ikke minst – BØKER!

Korall forlag er et nisjeforlag som utgir krim og feelgood litteratur av titler som er eller har vært bestselgere. Nettopp at titlene er eller har vært bestselgere betyr at vi vet at dette er bøker som engasjerer og berører bredt. Forlaget har GARANTERT GODE LESEROPPLEVELSER som sin slogan.

På lanseringsdagen kom den svenske suksess-debutanten Annette Haaland og Sharon Boltonen, som er en av Storbritannias største krimforfattere på Norgesbesøk. Begge hadde interessante og morsomme samtaler under lanseringsarrangementet, hvor de ble intervjuet av Kari Birkeland.

Pastor Viveka og giftmordene Annette Haaland
Les mer og kjøp boken på korallforlag.no

Anette Haaland fikk hele salen til å le da hun snakket om Pastor Viveka, hovedpersonen i Pastor Viveka og giftmordene. Viveka er en frikirkepastor som begynner å bli lei av å ofre seg for andre. Viveka har begynt å bruke T-skjorter med påtrykte tekster under skjorten. Der står det blant annet: ”Slutt å mase” og ”Du har det ikke verre enn andre! ”. Mange vil kjenne seg igjen i hennes frustrasjon over å skulle strekke til på alle områder, i å skulle være så snill. Hun stikker så ofte hun kan av fra mann og fire barn til sin hemmelige kolonihytte.

Når en av kvinnene i kirkekaffe-komiteen blir funnet død, oppstår spørsmålet: Skjuler det seg en morder i den idylliske Stockholms-forstaden Enskede?

Dette er en bok om det å være kvinne midt i livet. Den er rask og lett å lese, men berører allikevel med eksistensielle temaer og gode beskrivelser av relasjoner og menneskers liv. På spørsmålet om hvor mange prosent Viveka er det i forfatteren Annette Haaland svarer hun – Hm … jeg vil tro at det er ca. 60 prosent.

Les mer om Annette Haaland på hjemmesiden til Korall forlag. 

Klipp fra svensk presse om Annette Haalands bok:

«Velskrevet, kjapp og morsom.»
Tidningen kuriren

«En fin debut med høy trivselsfaktor. Velskrevet, underholdende, passe spennende og med tankevekkende funderinger om hva det vil si å være kvinne (og mann) midt i livet.»
Femina

Roser er Doede S. J. Bolton
Les mer og kjøp boken på korallforlag.no

Alle ofrene i krimromanen Roser er døde er overvektige kvinner. Hvordan oppfattes kvinner med et vektproblem? Er de mer utsatt for kriminelle handlinger og nedlatende holdninger enn normalvektige?

Sharon Bolton – eller S. J. Bolton, som er navnet hun skriver under – er en av Storbritannias største krimforfattere. Hun berører i sin siste bok flere aktuelle problemstillinger. Hovedtemaet er det uforståelige fenomenet med kvinner som forelsker seg i menn i fengsel. I samtalen med Kari Birkeland forteller Sharon at hun ikke helt kan forstå dette fenomenet. Hva kan bakgrunnen være? Mest sannsynlig takler de ikke et forhold i det virkelige liv. Et forhold til en mann i fengsel er tryggere, han er ikke utro, han tenker på deg hele tiden og skriver til deg konstant. Forelskelsesstadiet går aldri over med en mann i fengsel.

Sharon Bolton var så reflektert og interessant å høre på, noe som reflekteres i Roser er døde.

Her er noen sitater fra amerikanske anmeldelser av Roser er døde .

«Intelligent, nifs, ikke til å legge fra seg.»
USA Today

«Den raffinerte måten å lokke og lure leseren på minner om Agatha Christie, og gjør den til en forlokkende bisarr blanding av en thriller og en tradisjonell krimroman.»
The Sunday Times

«Bolton beskriver sine komplekse romanpersoner med så skremmende innsikt at det er vanskelig å unngå visse brutale sannheter.»
NY Times

Klikk her for å lese mer på hjemmesiden til Korall forlag. 

Hør bokprat med Annette Haaland og Sharon Bolton her: 

Kristin Eick Viuf
Kristin Eick Viuf er salg- og markedssjef i Korall forlag.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *