for både store og små

8 tips til lydbøker som ikke er krim

For mange betyr påskeferie etterlengtet tid til bøker, både på papir og i øret. Lydbøker er perfekt å lytte til på ferie, enten du er på biltur på vei til fjellet, tilbringer fridagene på en kafé, eller ligger på en solfylt strand. Påsken er gjerne forbundet med krim og spenning, men det finnes minst like mye å velge mellom for deg som heller lytter til en god roman, eller ønsker å samle barna til en fin fortelling med sanger og lydeffekter. Her får du åtte lydboktips til påsken!

Tredje person entall av Vigdis Hjorth

lydbøkerHjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. I denne boken møter vi Hulda Kråkefjær, som lever et destruktivt liv, til tross for at hun kommer fra en god familie. Hvorfor har det gått så dårlig med Hulda? Hvordan kunne det gått annerledes? I hvilken grad kan man styre skjebnen? Om boken skriver Dagbladet: «Hjorth forsker, som før, på kreftene som herjer i menneskene. Hun er en skarpsindig forfatter, og det hele er underholdende, intenst og velskrevet».

Purriot og skimysteriet av Bjørn F. Rørvik

lydbøkerLa barna være med på å løse påskemysterier med mesterdetektiven Purriot! Dette er den tredje boken i Purriot-serien, en serie krimmysterier for barn. Helten Purriot er en herlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon. Det er VM i Norge, og alt ligger til rette for gullmedaljer til Norge. Men så skjer det utenkelige. En av de første nettene under VM stjeles skiene til den beste av de alle, Gunnar Granbarbråten. Alle skiene! Saken er klar: Purriot må fram med lupen og løse det store skimysteriet, ellers spøker det for norsk gull.

Krigsdagbøker 1939 – 1945 av Astrid Lindgrenlydbøker

Gjennom hele andre verdenskrig førte Astrid Lindgren dagbok hvor hun skildret hverdagslivet i Stockholm, men også skrev sine betraktninger rundt de storpolitiske hendelsene i verden. I tekster fylt av skrekk og dyp sorg gir krigsdagbøkene en svært personlig skildring av hvordan dramatiske verdenshendelser virker inn på oss alle. Viktige tekster fra en av våre aller kjæreste forfattere.

Etter deg av Jojo Moyes

Leste du den internasjonale bestselgeren Et helt halvt år, eller så den på kino? I den etterlengtede oppfølgeren møter vi Lou Clark igjen. Etter halvåret med Will Traynor, er Lou klar til å gripe alle muligheter livet gir henne. Men hun slites mellom fortidens hendelser, nåtidens forpliktelser og valgene hun må ta for fremtiden. Etter deg er en gripende historie om kjærlighetens styrke, og hvordan de valgene vi tar kan forandre våre liv for alltid.

Sapiens av Yuval Noah Harari

lydbøkerDen internasjonale bestselgeren Sapiens, som kom på norsk i fjor, handler om menneskehetens historie, fra de aller første menneskene på jorden for 70 000 år siden. Har alle fremskrittene gjort oss lykkeligere som rase? Kan vår atferd noensinne frigjøres helt fra våre forfedre? Og hva, om noe, kan vi gjøre for å påvirke historiens gang i de kommende århundrer? På en fantastisk spennende, tankevekkende og fascinerende måte og med imponerende letthet manøvrerer Yuval Noah Harari mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar oss med fra homo sapiens’ første skritt på jorden og frem til i dag.

Lille Gruffalo av Julia Donaldsonlydbøker

Gruffalo er et av verdens mest populære monstre! Den første boken har solgt over 10,5 millioner eksemplarer og vunnet flere priser for barnelitteratur. I Lille Gruffalo er det vinter og mørkt i skogen. Gruffalo forteller barnet sitt om den store, stygge musa som bor der inne. Men Lille Gruffalo er nysgjerrig, hun, og vil selv finne ut om denne musa er så skummel som pappaen sier. Historien er fortalt med musikk og effekter, samt en sang: Lille Gruffalo-sangen.

Frost i mai av Sarah Jiolydbøker

En rørende, engasjerende fortelling om kjærlighet, vennskap og håp, fra den bestselgende forfatteren. Vi møter Vera Ray, som befinner seg i Seattle i 1933, og journalist Claire Aldridge, i 2010. Daniel, Vera Rays tre år gamle sønn, forsvinner i en snøstorm. Når Claire kommer over saken med den forsvunne gutten, blir hun nærmest besatt av et ønske om å løse den. Samtidig finner hun ut at det er en uventet forbindelse mellom henne selv og Vera.

Løveungen og Frøken Kanin: Honningmysteriet av Tor Åge Bringsværlydbøker

Løs mysterier med kosedyrene til Karsten og Petra! Løveungen og Frøken Kanin leker at de er detektiver, og hjelper Politimester Nasse med en vanskelig sak. Noen har stjålet honningkrukka til Bamsefar. Hvem kan være den skyldige? Denne lydboken for de minste inneholder også sanger.