Bok-tips til Farsdagen:

Trenger du tips til farsdagsgave? Her er syv bøker som garantert faller i smak

Bøker er en flott farsdagsgave, her har vi samlet flere tips for hva man kan gi i gave til Far førstkommende søndag. Foto: Maja Hattvang.

Førstkommende søndag er det farsdag og mange lurer på hva de kan gi i farsdagsgave. Dersom du fortsatt ikke vet hva du skal kjøpe – slår vi et slag for bok. Krim, padletur, rock, amerikansk politikk eller jakt – Her er syv tips for en hver smak.

Spionenes arv John Le Carre
«Spionenes arv» kjøper du på Cappelendamm.no.

Spionenes arv – John Le Carre

Peter Guillam, trofast kollega av George Smiley i den britiske etterretningstjenesten, mottar et brev fra sin gamle arbeidsgiver. Årsak? Hans fortid i den kalde krigen har kommet tilbake for å hjemsøke ham. Etterretningsoperasjoner som en gang ga en smak av det hemmelige London, og involverte karakterer som Alec Leamas, Jim Prideaux, George Smiley og Peter Guillam selv, skal granskes. Det er langt fra bare gode minner som vekkes til live.

 

Reisen til Bretton Woods
«Reisen til Bretton Woods» er boka om den historiske reisen som var med på å danne de to institusjonene Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF). Boka kjøper du på Cappelendamm.no.

Reisen til Bretton Woods – Maria Berg Reinertsen

Historien om båtturen som la grunnlaget for verdensøkonomien slik vi kjenner den i dag 70 år senere. I løpet av overfarten til Bretton Woods-konferansen laget de reisende utkast til hvordan Verdensbanken og IMF skulle se ut mens Queen Mary gikk i sikksakk for å unngå tyske ubåter. Kan vi i dag lære noe av mennene som samlet seg på Atlanterhavet sommeren 1944 for med Keynes ord å benytte ”krigens ro” til å skape en bedre verden?

Norges beste padleturer
Boken «Norges beste padleturer», finner du på Cappelendamm.no.

Norges beste padleturer – slik 12 entusiaster ser det – Per Roger Lauritzen

Her forteller 12 dedikerte padlere om sine beste padleturer i Norge. Hele landet er representert, men Nord-Norge fremheves som et spesielt populært padleeldorado. Her er lune padleturer innaskjærs og ville og farlige strekninger utaskjærs, 220 km padling rundt Svalbard, padling blant spekkhoggere i Troms og padling mellom høgdegårder i vestlandsfjorder.

Vi Dag O. Hessen
Dag O. Hessens nye bok, «Vi», er i salg hos Cappelendamm.no.

Vi – Dag O. Hessen

Vi trenger ikke lete for å finne eksempler på menneskets evne til å begå grusomme handlinger. Daglig fylles nyhetssendinger og nettaviser opp av egoisme, brutalitet og ondskap. Men gir det et representativt bilde av hvem vi er? Vi – samarbeid fra celle til samfunn er en biologs forsvar for det gode mennesket i pessimismens og misantropiens tidsalder. Dag O. Hessen argumenterer for at vi trenger å bli klar over alle de biologiske mekanismene som gjør oss disponert for samarbeid og gode handlinger, om ikke annet fordi historien vi forteller om oss selv, har innvirkning på de valgene vi tar og hvem vi blir. Vi er, kort fortalt, en bok som vil gjøre deg til et bedre menneske.

Kunstrock
Boken «Kunstrock», av Torgrim Eggen finner du på Cappelendamm.no.

Kunstrock – Torgrim Eggen

Den tredje rockgenerasjonen besto av litt andre typer enn de to foregående. Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie betraktet rockmusikk som en visuell kunstform like mye som et musikalsk håndverk. Gjennom å finne en posisjon der man skuet bakover og fremover samtidig, lagde de popmusikk som virker fullstendig ny og dristig over 40 år etter. Kunstrock er en musikkbok med litt større perspektiver, som berører både kunsthistorie, politikk og det personlig biografiske.

Top Dogg
Les mer om «Top Dogg» og kjøp boken på Cappelendamm.no.

Top Dogg – Jens Lapidus

Top dogg er tredje bok om Emilie og Teddy. De foregående bøkene, Vip-rommet og Sthlm delete har fått svært gode kritikker av norske anmeldere.

Et hemmelig nettverk i Stockholm har i flere tiår utnyttet og misbrukt unge jenter. Alle forsøk på å finne de skyldige har blitt stoppet med brutal effektivitet. Nå har politiet etablert et eget team for å finne ut hvem som står bak nettverket, men de sliter med å lykkes. I den tredje boken om eks-kriminelle Teddy og advokaten Emilie føres de noe ufrivillig sammen for å komme til bunns i denne saken. Begge er overbeviste om at nettverket har både medlemmer og beskyttere som tilhører samfunnets elite. Det bygger seg opp til et dramatisk klimaks, og Teddy og Emilie engasjerer seg med livet som innsats.

Alt om jakt
Jakttipsboken «Alt om jakt», finner du i salg hos Cappelendamm.no.

Alt om jakt – 2001 tips – Dag Kjelsaas

Her er mer enn 2000 jakttips ordnet tematisk etter nummer, noe som gjør det lett å finne frem. Boka er nyttig for dem som skal ta jegerprøven, som skal ut på sine første jaktturer og for dem som vil bli bedre jegere. Her er alle jaktformer og samtlige arter det jaktes på i Norge. Sikkerhet og ansvar, utstyr og kamuflasje, våpen og våpenbruk vies stor plass. Her kan få en liten smakebit på Jakttipsene.