Gi bort en god leseopplevelse:

Julegaver til venninner

julegaver til venninnerjulegaver til venninner
Vi har plukket ut syv bøker som passer til venninner som liker å lese om lidenskap og spennende skjebner.

Hva er vel bedre enn å gi bort en gave som noen andre kan kose seg med i romjulen? Vi har plukket ut julegaver til venninner som liker å lese om kjærlighet, vennskap og sterke skjebner.

 

julegaver til venninner
Til venninnen som liker lidenskap og spenning: Med Kjærlighetsbreveter er det nesten som man kan si at «Lucinda goes crime». I denne boken blander Riley flere spenningselementer sammen med romatikk og drama.

Kjærlighetsbrevet – Lucinda Riley

Lucinda Rileys siste roman passer for alle som liker dramatiske kjærlighetshistorier. I likhet med tidligere bøker foregår fortellingen på to tidsplan. Joanna Haslam oppdager et gammelt kjærlighetsbrev som er fullt av merkelige hentydninger. Men hvem er de to elskende i brevet og hvilke omstendigheter førte dem sammen? Kjærlighetsbrevet inneholder også en god dose spenning. Joannas nysgjerrighet er vekket. Hun begynner å grave i saken, men dette skal vise seg å bli svært farlig, ikke bare for henne selv.

 

julegaver til venninner
Til den som liker historier inspirert av virkeligheten: «Richman vever drevent sammen fakta og fiksjon og skaper en overbevisende fortelling om kjærlighet», Karen White,  forfatter.

Timer av fløyel – Alyson Richman

Mens Paris vakler på slutten av den tyske okkupasjonen, lukker en ung fransk kvinne døren til sin avdøde bestemors leilighet som er fylt med skatter, usikker på om hun noen gang vil vende tilbake. Romanen er inspirert av den sanne historien om en forlatt leilighet i Paris som sto avstengt i sytti år før den ble oppdaget i 2010.

Les også

Historien inspirerte til en roman

Leiligheten stod urørt midt i Paris i 70 år

 

julegaver til venninner
Til venninnen som ønsker både humor og alvor: Dagbladet gir boken terningkast 5, og skriver: «Olivier Bourdeaut har skrevet en lystig og gripende roman om galskap».

Mens vi venter på Bojangles – Olivier Bourdeaut

Hovedpersonen i boken vokser opp med et svært utradisjonelt foreldrepar, som har snudd ryggen til voksenansvaret og konvensjoner. Hver dag er en fest, helt til skattemyndighetene en dag står på døren. Moren får et sammenbrudd, og sammen pønser far og sønn ut en storartet plan for å få henne ut fra insitiusjonen. Mens vi venter på Bojangles er en sjarmerende og humoristisk oppvekstroman, men ikke uten alvor og dybde. Det handler om den store kjærligheten, frihet – og at vi har våre nærmeste bare på lånt tid.

 

Til den samfunnsengasjerte: – Jeg er opprørt over den urettferdigheten de afghanske kvinnene utsettes for, og ønsker å støtte kvinner som kjemper for likeverd og frihet, sier Nadia Hashimi.

Et hus uten vinduer – Nadia Hashimi

I sin tredje bok på norsk skildrer Nadia Hashimi sterke kvinneskjebner i afghanske  fengsler. Zeba er en pliktoppfyllende kone og mor som får livet snudd på hodet når ektemannen Kamal blir funnet drept. Zeba er i sjokk og ikke i stand til å gjøre rede for hva hun gjorde på det tidspunktet han døde. Det ender med at hun blir satt i fengsel. I fengselet møter hun flere kvinner som ikke er fengslet på grunn av kriminelle handlinger, men fordi de har brutt med sosiale regler i samfunnet. En sterk skildring av kvinneskjebner!

Les også

"Et hus uten vinduer" av Nadia Hashimi:

Skildrer sterke kvinneskjebner i afghanske fengsler

 

julegaver til venninner
Til venninnen som elsker historie: «Dette er sterk kost, og historien er sann. Jeg imponeres av hvordan forfatteren balanserer elegant mellom det vonde og det vakre», skriver Liv Garde i Familien.

Syrinpikene – Martha Hall Kelly

Tre kvinner står i sentrum av denne historien fra andre verdenskrig: Caroline, som jobber på det franske konsulatet i New York, Kasia, en polsk tenåringsjente som trekkes stadig dypere inn i rollen som kurér for undergrunnsbevegelsen, og den unge og ambisiøse tyske legen Herta. Disse tre kvinnenes liv blir koblet sammen når Kasia blir sent til Ravensbrück, den beryktede konsentrasjonsleiren for kvinner. Martha Hall Kelly har skrevet en gripende debutroman om en viktig del av kvinnehistorien.

 

julegaver til venniner
Til venninnen som liker varm feel-good: Med varme og humor skildrer forfatteren personene sine og gir oss en fornøyelig fortelling som oser av godfølelse og livsvisdom.

Samtaler med katten – Eduardo Jauregui

I denne romanen møter vi Sara, som nærmer seg førti med stormskritt, og stadig gjør mer av ting hun ikke liker. Legen mener hun lider av en lett depresjon, og skriver ut antidepressiva. Men en kveld kommer katten Sibylla inn i Saras liv. Sara tror hun har blitt sprø når katten begynner å snakke til henne, men så begynner hun å høre etter hva den har å si…

Les også

Naturlig «lykkepille»

Ta en prat med katten

 

julegaver til venninner
Til den håpløse romantikeren: «En velfortalt, overbevisende, spennende og vakker kjærlighetsroman», skriver Cathrine Krøger i Dagbladet.

For evig – Sarah Jio

Etter en romantisk middag med forloveden Ryan, får Kailey øye på en hjemløs mann på fortauet. Hun blir forferdet når hun oppdager at det er hennes tidligere kjæreste. Den store kjærligheten, som en dag bare forsvant ut av livet hennes uten å etterlate seg et eneste spor. Over de neste ukene hjelper Kailey ham å komme til hektene igjen, noe hun holder hemmelig fra Ryan. Men snart må hun bestemme seg hvor hva – og hvem – hun vil ha.

 

Les også

Julegavetips til den historie-interesserte