Billige bestselgere

10 julegaver til under 200-lappen

Krim, quiz eller klassikere: Med disse titlene sikrer du gaver til alle, uten å tømme lommeboka.

En julegave trenger ikke koste skjorta! Blant disse ti bestselgende titlene finner du noe for enhver.

Julequiz 2018 av Marit O. Bromark (99,-)

Julegave som passer alle! Sikre juleunderholdningen med årets julequiz. Over tusen spørsmål og svar i alle kategorier og vanskelighetsgrader, for barn, voksne og besteforeldre. Boken har også en egen del om julen med spørsmål om juletradisjoner, julemat, julefilmer, julesanger og jul generelt. Quiz løs!


Rigels øyne av Roy Jacobsen (179,-)

Siste bok i en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i. VGs anmelder ga den terningkast seks og skrev: «Den tredje boken i Roy Jacobsens romaner om Ingrid Barrøy er en vakker, poetisk og tidvis brutal historie. [… ] Hele den lille store romanen er en sitrende skildring av livet etter krigen, livet etter katastrofen, livet etter kjærligheten. [… ] Les den selv, denne usedvanlige vakre vandringen fra hav til skog og innland og tilbake, blant mennesker med ytre og indre arr, i en fredens krig.»


Byens spor av Lars Saabye Christensen (179,-)

Kritikerne trillet unisont høye terningkast for Saabye Christensens første bok om Ewald og Maj, som utspiller seg på Fagerborg i Oslo etter andre verdenskrig. «En fortelling som når langt inn i hjerterøttene. Varme, sympati og evne til åleve med er kjennetegn for denne romanen som skildrer livet i Oslo rett etter andre verdenskrig,» skriver Fædrelandsvennen, mens Politiken kalte den «En utgivelse, som ånder av kvalitet fra ende til annen (…) Legger grunnlaget til en praktfull trilogi.»


Perlesøsteren av Lucinda Riley (199,-)

Rileys bestselgene bøker beveger, fascinerer og fengsler lesere verden over, og Perlesøsteren er intet unntak. Bok nummer fire i den fascinerende og spennende serien De syv søstre gikk rett til topps på Bokhandlerforeningens bestselgerliste da den kom. Vi følger CeCe, som alltid har følt at hun ikke passer inn, i jaken på sin biologiske familie. En perfekt gave til den som er glad i bøker med drama, lidenskap og underholdning!


Juleoratoriet av Göran Tunström (179,-)

Göran Tunströms mesterverk fra 1983 er en flott julegave! Boken sikret ham både Nordisk Råds Litteraturpris og Augustprisen og ble filmatisert i 1996. Juleoratoriet er både en generasjonskrønike og et av de sjeldne verkene som omfatter hele det menneskelige dramaet, i all sin rørende, komiske og erotiske prakt.

LES OGSÅ: Julegavetips til den samfunnsengasjerte


Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug (179,-)

Til lesehesten som ennå ikke har fått med seg denne er Mengele Zoo et must. I 2007 ble boka kåret til «Tidenes beste norske roman» av Nitimen og Dagbladet; Nygårdshaugs politiske engasjement, frodige fortellerevne og fantasi utgjør en mesterlig kombinasjon i denne stadig like aktuelle romanen om regnskogenes tragedie.


Hjem til deg av Sarah Jio (179,-)

Til den som ikke får nok av dramatiske kjærlighetshistorier er bestselgende Hjem til deg et sikkert kort. På bryllupsreisen kommer Charlotte bort fra mannen sin under en ekskursjon der båten hun er om bord i, kantrer. Hun strander sammen med den mystiske Gray, og de havner på en – tilsynelatende øde – øy. Årene går, og det oppstår dyp kjærlighet mellom de to. Men spøkelser fra fortiden hjemsøker dem og en bekjennelse Gray kommer med sjokkerer Charlotte så mye at hun flykter fra øya. Når hun til slutt kommer hjem etter mange år, oppdager hun raskt at ingenting er som før.


Den evige ilden av Ken Follett (199,-)

Ken Follett vender tilbake til åstedet for suksessromanene Stormenes tid og I all evighet, i en storslått, episk historie om det turbulente 1500-tallet. Denne gang skriver «kongen av mursteinsromaner» om religiøse stridigheter; kampen om Englands trone står sentralt, og mange mener Maria Stuart er den rettmessige arvingen til tronen. Elizabeth 1. ser seg nødt til å opprette landets første etterretningstjeneste, som skal advare mot sammensvergelser og attentatplaner. Ken Follett er en av verdens mest leste forfattere!


Innland av Arne Dahl (179,-)

«Briljant intrige i meningsfull svensk grøsser,» ifølge Pål Gerhard Olsen i Aftenposten. Innland er andre bok i serien om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og forsetter der den kritikerroste bestselgeren Utmarker sluttet. Sam og Molly får et uventet oppdrag. De må stoppe en morder. Men de oppdager snart at saken har flere likheter med en ubehagelig drapssak fra Sams fortid. En mann ble dømt og har sittet innesperret i mange år. Kan det stemme at den virkelige morderen fortsatt er på frifot? «(…)kreativ krim på sitt beste,» skrev Jon Terje Grønli i Gjengangeren.


101 dikt om kjærleik av Helge Torvund (175,-)

Den folkekjære poeten Helge Torvund har samlet de beste kjærlighetsdiktene fra hele verden. Her finner du klassiske kjærlighetsdikt på vers og korte snutter fra Instagram. 101 dikt til glede for alle som har tro på kjærligheten – og kjærlighet til poesien. Årets gavebok!

LES OGSÅ: Slik beskytter du neste generasjon mot ødeleggende uvitenhet