Eivind Hofstad Evjemo – en av de beste forfatterne under 35

«Noen steder lå riss etter passasjerfly som hadde passert for lenge siden, noe som fikk himmelen til å ligne ei blå skoletavle der bare noen brutte krittstreker hang igjen etter at læreren urolig hadde visket ut et regnestykke mot slutten av dagen.»

Eivind Hofstad Evjemo. Foto: Anette S. Garpestad
Eivind Hofstad Evjemo. Foto: Anette S. Garpestad

Morgenbladet har kåret de beste forfatterne under 35, og én av de utvalgte er velfortjent Eivind Hofstad Evjemo. Jeg huket tak i ham etter endt seanse i Kulturhuset Banken, og spurte hva det betyr for ham å være inkludert i et slikt selskap som dette?

«Det gir meg veldig lyst til å skrive flere bøker. Gleden er stor over å bli sett og kreditert av en sterk faglig jury. Jævla inspirerende!»

Juryen sa i sin begrunnelse: «Allerede i det første avsnittet i Eivind Hofstad Evjemos debutroman «Vekk meg hvis jeg sovner» (2009) møter vi en beskrivelse av himmelen som gir løfte om et betydelig forfatterskap.

velkommentilosspocket2015Evnen og viljen til å meisle ut formuleringer som på samme tid skaper gjenkjennelse og overraskelse, er Evjemos sterkeste kvalitet som forfatter.

Evjemos litterære aksjonsradius synes nærmest ubegrenset. Med en fryktløshet à la Jonathan Franzen har han med de to seneste romanene – hvorav fjorårets utgivelse sågar behandler 22. juli og dristig innledes med et sitat fra terroristens mor – skrevet seg direkte inn i sentrum av kulturen.»

Forlagsdirektør Elisabeth Steen kommenterer også tildelingen: » Det er viktig at unge gode forfattere løftes frem på denne måten og får økt fokus og oppmerksomhet. Jeg håper at utnevnelsen vil bidra til at disse forfatterne får nye lesere og at de fortsetter sine lovende forfatterskap. Gratulerer til hver og én!»

De 10 unge forfatterne du bør notere deg spesielt er: 

Eivind Hofstad Evjemo
Erika Fatland
Agnes Ravatn
Lars Petter Sveen
Lisa Aisato
Anne Helene Guddal
Ida Hegazi Høyer
Rebecca Kjelland
Erlend O. Nødtvedt
Nils Henrik Smith

Les mer om kåringen HER. Les også gjerne Kristine Kleppos fine intervju med Eivind Hofstad Evjemo HER.

IMG_8211
Eivind Hofstad Evjemo sammen med Erika Fatland, som også er en av de ti vi bør holde ekstra øye med. Foto: Elisabeth Steen.

 

Anette Garpestad
Markedssjef nye medier. Mer enn normalt opptatt av bøker og bokbransje. Girl Geek, SoMe-dame og glad i ting med eple på. Hører mer enn gjerne og mye på musikk. Med hodetelefoner. I det åpne landskapet.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *