Bokprat – Krimfestivalen spesial!

KrimfestivalenKrimfestivalen
Topp stemning på Krimfestivalen.

Krimfestivalen er noe av det morsomste vi arrangerer på huset hos oss. Det er ganske fascinerende å bevege seg backstage, hvor storheter som Jo Nesbø, Robert Wilson og Håkan Nesser mingler rundt med andre storheter som Anne Holt, Karin Slaughter og Tom Egeland.

På besøk kommer også noen av de helt nye stjernene på krimhimmelen, og jeg var så heldig å få med meg noen av dem i studio. I denne episoden av BOKPRAT samtaler jeg med Jessica Cornwell (som btw er barnebarnet til John le Carré!), Peter Swanson og Mikaela Bley. Intervjuene er på engelsk og svensk.

Om Jessica Cornwells roman Slangeskriftene
Den unge amerikanske bokforskeren Anna Verco, ankommer Barcelona på oppfordring fra den pensjonerte kriminalinspektøren Manel Fabregat. Sammen forsøker de å sette sammen bitene av et mysterie rundt et trippeldrap. Anna oppdager en forbindelse mellom drapene og et gammelt manuskript som stammer fra før Kristi fødsel.

«The slow circling towards a killer is thrilling, but Cornwell’s real skill is her piling up of legend and history to bring the quest for an ancient manuscript alive.»  The Sunday Times

Om Peter Swansons roman De som fortjener det:
Ted og Lily møtes tilfeldig i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne. Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

«Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende. Rå, sort og vittig», skrev Ingvar Ambjørnsen i sin anmeldelse i Dagbladet, og trillet terningkast 6!

Om Mikaela Bleys roman Lycke
En regntung dag i mai forsvinner åtte år gamle Lycke utenfor Kungliga Tennishallen i Stockholm.
Ellen Tamm, en ung og ærgjerrig journalist i TV4, får i oppdrag å følge saken. Det er få spor, og Ellen synes ikke politiet gjør nok for å finne jenta. De kommer heller ingen vei med Lyckes skilte foreldrene, som svarer unnvikende på spørsmål fra politiet og presse.

Mikaela Bley LyckePeter Swanson De som fortjener det Jessica Cornwell Slangeneskriftene
Anette Garpestad
Markedssjef nye medier. Mer enn normalt opptatt av bøker og bokbransje. Girl Geek, SoMe-dame og glad i ting med eple på. Hører mer enn gjerne og mye på musikk. Med hodetelefoner. I det åpne landskapet.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *