Bruce Springsteen – Born to run

Bruce-SpringsteenBruce-Springsteen
Bruce Springsteen. Bilde hentet fra Bruce Springsteens selvbiografi som utgis høsten 2016. Foto: Art Maillet.
Born to run Bruce Springsteen
Selvbiografien Born to run har verdenslansering 27. september. Les mer og forhåndsbestill boken på cappelendamm.no.

Byen jeg kommer fra, er en plankebroenes by hvor det er ørlite grann juks med det aller meste. Det gjelder også meg. I en alder av tjue var jeg ingen råner, men spilte gitar på gatene i Asbury Park og hadde inntatt en solid plass blant dem som allerede i flere år hadde ”løyet” i sannhetens tjeneste … kunstnere, med liten k. Likevel hadde jeg fire ess på hånda. Jeg var ung, hadde nærmere ti års erfaring fra å spille på puben, en fin gjeng lokale musikere som var vant til spillestilen min og en historie å fortelle.

Denne boka er både en fortsettelse av fortellingen og en søken etter dens opprinnelse. Som rammer har jeg satt hendelser i livet mitt jeg tror har preget både den og mitt virke som utøvende musiker. Et av spørsmålene fansen på gata stiller meg om og om igjen, er:

”Hvordan gjør du det?”

På disse sidene vil jeg forsøke å kaste et visst lys over hvordan, og viktigere enda, hvorfor.

Rock’n’roll – overlevelsesutstyr
DNA, naturlige evner, innsikt i håndverket, utvikling av og en begeistring for en estetisk filosofi, rått begjær etter … berømmelse? … kjærlighet? … beundring? … oppmerksomhet? … kvinner? … ja, og så pengene da. Og til slutt – for å kunne ta den helt ut absolutt hele kvelden igjennom – en heftig flamme som rett og slett … ikke slutter å brenne.

Dette er noen av elementene som vil kunne komme godt med dersom du står ansikt til ansikt med åtti tusen (eller åtti) hylende rockefans som venter på at du skal utføre dine tryllekunster. Venter på at du skal trekke noe opp av hatten, ut av løse lufta, noe av en annen verden, noe som før de trofaste møtte opp her i dag, ikke var annet enn et rykte basert på sang.

Jeg er her for å vise at det alltid like flyktige, aldri helt troverdige ”oss” faktisk finnes. Det er min tryllekunst. Og som alle gode tryllekunster begynner det med litt bløffmakeri. Så …

 

Selvbiografien Born to Run har verdenslansering 27. september 2016. I forbindelse med boklanseringen slippes også samleplaten Chapter and Verse, som inneholder 5 tidligere uutgitte låter – det er altså mye å glede seg til i høst for fans av Bruce Springsteen. 

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen (f. 1949) er gitarist, sanger og låtskriver, kjent for sine poetiske tekster sentrert rundt hjemstaten New Jersey. Springsteen er ansett som en av verdens ledende rockemusikere.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *