Tre gode grunner for å dyrke stillhet

Stillhet Kristin FloodStillhet Kristin Flood
Mange opplever stillhet som truende og kjedelig. Ny forskning viser imidlertid at du bør omfavne den, heller enn å frykte den - her får du tre tips til hvordan, fra forfatteren av boken "Rom for stillhet", som i en årrekke har holdt kurs og foredrag om oppmerksomhet, stillhet og personlig utvikling (Foto: Kristina Flour )

 

Rom for stillhet, Kristin Flood
Forskning har vist at stillhet endrer hjernen og har en positiv effekt på immunforsvaret. I en tid der stadig flere opplever stress og uro, er det å finne rom for stillhet, mer aktuelt enn noen gang. Kjøp «Rom for stillhet» på Cappelendamm.no

Pave Johannes Paul 2. inviterte til å dyrke stillhet i alle ferier, ikke bare i høytider som julen.

«Bare i stillheten greier mennesket, i sin intime bevissthet, å høre Vårherres røst, den som gjør oss virkelig frie. Ferien kan hjelpe oss til å oppdage denne verdifulle dimensjonen», sa han.

Her er tre andre grunner for å dyrke stillhet:
1. Stillhet bedrer helsen

Hjerneforskningen har påvist at stillhet endrer hjernen. Når sinnet og kroppen roer seg, utløses positive kjemiske stoffer i hjernen som øker immunforsvaret og bedrer vår generelle helsetilstand.

2. Stillhet bedrer oppmerksomheten

Multitasking og avbrytelser sliter ut oppmerksomhetsmuskelen. Stillheten renser oss for mental støy og gjenoppretter oppmerksomhetens naturlige balanse. Vi tenker klarere og jobber raskere. Det blir lettere å prioritere.

3. Stillhet bedrer evnen til å si nei

Hjerneforskningen har påvist at mindfulness øvelser øker evnen til selvkontroll. Det blir lettere å si nei til det som ikke er godt for oss.

Les også

Julens stillhet er hellig for hjernen

Les også

Forfatteren bak boken Rom for stillhet:

Regelmessig stillhet er positivt for hjernen

Kristin Flood

Kristin Flood er journalist og forfatter og har 25 års erfaring i nærværstrening og meditasjon. Hun har i en årrekke holdt kurs og foredrag om oppmerksomhet, stillhet og personlig utvikling og har skrevet flere bøker.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *