Tilegn deg ny kunnskap:

5 bøker som gjør deg smartere

Kjendiser som Obama, Bill Gates og Mark Zuckerberg trykket Sapiens til sitt bryst. Homo Deus tok opp tråden der Sapiens sluttet, og Harari rettet søkelyset mot menneskehetens framtid. Nå tar Harari opp nåtiden i 21 tanker for det 21. århundre.

Å lese bøker gjør deg smartere. Kunnskap er makt, sies det, og med disse bøkene får du innsikt i blant annet hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi er på vei.

En kort historie historie om alle som noen gang har levd – opplysende bok om den nyeste genforskningen

En kort historie om alle som noen gang har levd
Kjøp boken En kort historie om alle som noen gang har levd på Cappelendamm.no.

Avmysterifiserende og opplysende om hvem vi er og hvordan vi har blitt sånn, basert på den nyeste genforskningen gjort forståelig for hvermannsen.

Dette er en historie om oss. Det er historien om hvem vi er og hvordan vi ble til. Om det som er unikt for hvert eneste menneske som noen gang har trukket pusten. Men det er også vår kollektive historie, for i hvert eneste genom bærer vi vår arts historie – fødsler, død, sykdom, krig, hungersnød, migrasjon og masse sex.

I denne fengslende gjennomgangen av det voksende feltet genetikk, avslører Adam Rutherford hva genene våre forteller om vår historie som mennesker, og hva historien kan fortelle oss om våre gener. Fra neandertalere til mord, fra rødhårete til rase, døde konger til pest, evolusjon til epigenetikk – dette er en avmystifiserende og opplysende bok om et felt som er i rasende utvikling.

Les også

Dette er fortellingen om deg:

Opplysende bok om gener og menneskets rasende utvikling

Smarte planter – planter er intelligente og kommuniserer, sover, husker og forsvarer seg

Smarte planter
En overraskende bok om planter! Kjøp den på Cappelendamm.no.

I Smarte planter presenterer Stefano Mancuso, en ledende forsker og grunnlegger av plantenevrobiologien, en ny innfallsvinkel til planteverdenen. Han kombinerer et historisk perspektiv med planteforskningen, og argumenterer for at på grunn av kulturelle fordommer og menneskelig arroganse fortsetter vi å undervurdere plantene. Men planter bearbeider informasjon, de sover, husker og signaliserer til andre – og viser at langt fra å være passive maskiner, er de intelligente og bevisste. Ved å vise oss plantenes evne til å se, berøre og kommunisere, utfordrer Mancuso vår forståelse av intelligens,
og viser at plantelivet er mye mer sofistikert enn vi har forestilt oss.

Les også

Plantenes hemmelige liv:

Overraskende vitenskap viser at planter er i stand til å se, berøre og kommunisere

Sapiens – Hvorfor ble akkurat menneskene den dominerende arten?

Sapiens
Kjøp «Sapiens» på Cappelendamm.no.

For over 100 000 år siden fantes det seks ulike menneskearter på jorden. I dag finnes det kun en. Oss. Homo sapiens. Hvorfor ble nettopp vår art så fremgangsrik og dominant? Hvordan har det seg at vi skapte byer og kongeriker? Hvorfor begynte vi å tro på guder, nasjoner og menneskerettigheter? Hvorfor setter vi vår lit til penger, bøker og lover? Hvordan ble vi så kuet av byråkrati, forbruk og jakten på lykke? Sapiens er en fantastisk spennende, tankevekkende og engasjerende bok om menneskehetens historie, og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Med imponerende letthet manøvrerer Yuval Noah Harari mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar oss med fra homo sapiens’ første skritt på jorden og frem til i dag.

Homo deus – En bok som gir deg ny innsikt i verden

Kjøp Hararis Homo deus på Cappelendamm.no.

Hvor er menneskeheten på vei? Hvilke framtidsprosjekter, drømmer og mareritt kommer til å prege vår verden under resten av 2000-tallet? I Homo Deus – en kort historie om i morgen retter Yuval Noah Harari søkelyset mot menneskehetens framtid.

Les også

Oppfølgeren til "Sapiens" ute på norsk:

– Smartere etter å ha lest «Homo deus»!

21 tanker for det 21. århundre – Ny bok fra den bestselgende forfatteren Harari om verden vi lever i i dag

21 tanker Harari
Forhåndsbestill den innflytelsesrike forfatteren Hararis nye bok, 21 tanker for det 21. århundre på Cappelendamm.no.

Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av «fake news» eller trussel om terrorisme? Hva skal vi lære barna våre?

Yuval Noah Harari tar oss med på en fascinerende reise gjennom dagens mest påtrengende spørsmål. Den røde tråden i hans nye bok er hvordan vi skal bevare vårt kollektive og individuelle fokus i møte med konstant og forvirrende forandring. Er vi fremdeles i stand til å forstå den verdenen vi har skapt?

21 tanker for det 21. århundre er i salg fra 30. august, men du kan allerede nå forhåndsbestille boken her.

Marie Svendsen Aase
Legg inn kommentar
  1. elsevines:

    Utrolig bra lesing denne er ganske overraskende lesing og veldig interessant nå vokner mine innerste tanker til liv dette har jeg faktisk lurt på selv hva skjedde da menneske begynnte og og forlate våres opprinnelested Afrika?

    30. juli 2018 kl 15:12

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *