Farsdag 11. november:

Bøker for enhver smak til farsdagen

farsdag boktips gavefarsdag boktips gave
Den andre søndagen i november er det hedersdag for alle fedre her til lands. Da er det tradisjon å gjøre litt ekstra stas på sin far. Her gir vi deg fem boktips til farsdagsgaven.

Søndag 11. november er det farsdag, dagen hvor man skal huske på far og gjerne gi ham en liten oppmerksomhet. Bøker er, som kjent, den beste gaven!

Til den musikkinteresserte:

Kjøp selvbiografien til artist og låtskriver i The Rolling Stones på Cappelendamm.no Boken er oversatt av Jens Erik Røsåsen.

Livet – Historien om livet til en ekte rockestjerne

Av Keith Richards

Som gitarist og låtskriver i Rollling Stones var Keith Richards med på å skape låtene som skaket verden, og han levde – og lever fortsatt – det ultimate rock’ n roll-livet. I selvbiografien Livet forteller Keith Richards om sitt stormfulle liv og sin karriere som artist og låtskriver i The Rolling Stones. Vi får blant annet høre om oppveksten i etterkrigstidas London, møtet med Mick Jagger, rockens opp- og nedturer, kvinner, alkohol og narkotikaproblemer.

Pop
Kjøp boken POP. En historie av musikkviter Audun Molde på Cappelendamm.no.

POP. En historie – Historien om popmusikken gjennom 200 år

fra den industrielle revolusjon til den digitale pionértida: Musikk, teknologi, medier, formater og musikkindustri.

Dette er en historie kronologisk fortalt i real time om popmusikken og om skaperne av den; fagfolk, arbeidsfolk, forretningsfolk, kolleger, rivaler, håndverkere, kunstnere, stjerner, ikoner. Kvinner og menn som har skrevet, produsert, sunget, spilt og solgt sanger som har påvirket mennesker over hele verden.

«En fabelaktig og allsidig reise gjennom popmusikkens utømmelige historie, som lett på tå tar leseren gjennom flere lag av kulturelle, teknologiske og kommersielle fenomener – i realtime,» sier Sondre Lerche om boken.

Les også

Bli med inn i musikken – i historien og i sangene

Ønsker du flere boktips – meld deg på nyhetsbrev her!

Til den vitenskapsinteresserte:

Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Kjøp 21 tanker for det 21. århundre på Cappelendamm.no. Boken er oversatt av Lene Stokseth.

21 tanker for det 21. århundre – Ny tankevekkende bok fra populære Harari

Av Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari, forfatteren som er hyllet av en hel verden, er tilbake med nok en svært interessant bok. I 21 tanker for det 21. århundre tar Harari oss med på en fascinerende reise gjennom dagens mest påtrengende spørsmål.

Les også

Sapiens-forfatter Harari:

Harari advarer mot digitale diktaturer og hacking av mennesker i ny bok som utforsker nåtiden

Farsdag
Dette er en historie om oss. Det er historien om hvem vi er og hvordan vi ble til. Kjøp boken på Cappelendamm.no. Boken er oversatt av Inger Sverreson Holmes.

En kort historie om alle som noen gang har levd – Interessant og opplysende om menneskets gener

Av Adam Rutherford

En kort historie om alle som noen gang har levd er en avmysterifiserende og opplysende bok om hvem vi er og hvordan vi har blitt sånn. Dette er den nyeste genforskningen gjort forståelig for hvermannsen.

Les også

Vår kollektive gen-historie:

Visste du hvorfor europeere er blant få i verden som kan drikke melk uten å få mageproblemer?

Kjøp Sapiens – En kort historie om menneskeheten på Cappelendamm.no. Boken er oversatt av Lene Stokseth.

Sapiens – Nå 80.000 solgte eksemplarer!

Av Yuval Noah Harari

Sapiens er en fantastisk spennende, tankevekkende og engasjerende bok om menneskehetens historie, og er blitt en internasjonal bestselger. Med imponerende letthet manøvrerer Yuval Noah Harari mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar oss med fra homo sapiens’ første skritt på jorden og frem til i dag.

 

Til den politiske:

Slik ble Bill Browder Putins største fiende! Kjøp boken på Cappelendamm.no. Boken er oversatt av Eivind Lilleskjæret.

Min krig med Putin – «Jeg må anta at det er en stor sjanse for at Putin eller andre i hans regime en dag vil få meg drept.»

Av Bill Browder

«Min krig med Putin er både en selvbiografi og en historisk dokumentar. Mest av alt er den en thriller, så skremmende og medrivende at du ikke tror det er sant.» Skriver Bergens Tidende, som ga boken terningskast 6!

I denne drivende dokumentaren avslører finansmannen Bill Browder sin farlige tokt for å bekjempe korrupsjon i Putins Russland, og belyser mordet på sin unge skatteadvokat, Sergej Magnitskij. Han var en del av teamet som beviste at korrupte russiske embetsmenn hadde forsynt seg av skattepengene Browders selskap hadde innbetalt, men ble beskyldt for å ha unndratt. Da Magnitskij ble fengslet og torturert til døde, gikk Bill Browder fra å være kapitalist til å bli menneskerettsaktivist.

«Vanskelig å legge fra seg … Min krig med Putin er dels en John Grisham-aktig thriller, dels business- og politiske memoarer.» Skriver New York Times.

 

Obama farsdag
Forhåndsbestill Michelle Obamas bok på Cappelendamm.no nå. Oversatt av Eve-Marie Lund.

Min historie – en klok og åpenhjertig bok fra USAs tidligere førstedame

Av Michelle Obama

Dette er en uvanlig nær og intim betraktning fra en kvinne med sjel og substans, som konsekvent har overgått forventningene hun har blitt møtt med – og hvis historie har inspirert oss alle.

Michelle Obama har levd et liv fylt med mening og store prestasjoner, og anses i dag som en av vår tids mest toneangivende kvinner. Som USAs førstedame, og den første afroamerikanske kvinnen som har hatt denne rollen, bidro hun til å gjøre Det hvite hus mer åpent og inkluderende, samtidig som hun inntok rollen som en innflytelsesrik forkjemper for jenter og kvinner i USA og i verden for øvrig, hun bidro til at familier nå søker å leve sunnere og mer aktive liv, og stod ved sin ektemanns side da han ledet USA gjennom mange av landets mest opprivende stunder.

Les også

Michelle Obama avslører omslaget på memoarboken Min historie

 

Til den historieinteresserte:

Kjøp boken om slavetrafikk mellom Afrika om Dansk Vestindia, Håpet på Cappelendamm.no. Boken er oversatt av Arve Torkelsen.

Håpet – Danmarks slavehandel på 1800-tallet

Av Mich Vraa

Dette er en velskrevet roman om et tema som er ukjent for mange;  slavetrafikken mellom Afrika og Dansk Vestindia, som la grunnlag for en enorm rikdom for dansk overklasse.

Romanen har en utradisjonell oppbygging med brev, notater, utdrag fra manuskripter og skipslogger.  «Ikke et enkelt fortellergrep, men Mich Vraa har fått det til», skrev NRK i sin anmeldelse, mens Stavanger Aftenblad skriver «Mich Vraa lykkes med sin skrivekunst så Håpet blir en episk og stilistisk leseopplevelse av historietimer samtidig som man frydes over en velskapt roman om ulykkelige steder og folk, fornedrelse og ukuelig overlevingsvilje», og gir terningkast seks. En perfekt bok for historieinteresserte som ønsker å lese om et nytt tema!

Les også

Danmarks slavehandel på 1800-tallet:

Roman om dansk slavetrafikk som la grunnlag for en ufattelig rikdom

Få med deg Kutschers populære Babylon Berlin både i bokform, men også som TV-serie på NRK i høst. Kjøp boken på Cappelendamm.no. Boken er oversatt av Dag Biseth.

Babylon Berlin – Bli med til det gylne 20-tallets Berlin

Berlin 1929: Demonstrasjoner og opptøyer truer rikets sikkerhet. Den unge, ærgjerrige kriminalassistent Gereon Rath er blitt overført til politiets sedelighetsavdeling etter å ha skutt en psykopatisk massemorder i selvforsvar. Men han klarer ikke å la være å blande seg inn i drapsavsnittets arbeid, og da liket av en mann blir funnet i en av Berlins kanaler, øyner Rath sjansen til å oppklare saken og bli forfremmet til avdelingen A. Babylon Berlin er en hardkokt krim med intriger og action, men gir samtidig et levende bilde av den tyske hovedstaden i en rastløs og dekadent tid.

Les også

Kutscher med ny roman om Gereon Rath

Likte du Babylon Berlin på NRK, kommer du til å elske bøkene