Nyttårs-quiz

Ta testen: Hvor godt kjenner du kongens nyttårstale?

Hver nyttårsaften siden 30-tallet har Norges konge talt til folket. 4. januar kommer første bind av Kongens taler med akutelle kommentarer og intervjuer.

Hva har egentlig kongens nyttårstale betydd for folk flest? Hvilke taler husker vi best? Prøv deg på årets Nyttårstale-quiz!

kongens taler
Kjøp Kongens taler på Cappelendamm.no.

Kjær tradisjon

Kongens nyttårstale har vært en del av det norske folks nyttårs-feiring i nesten 85 år. I radio- og TV-talene på nyttårskvelden gir kongen sine perspektiver på viktige begivenheter i året som er gått og ser på morgendagen med håp og framtidstro. Det er taler som maner til ettertanke og innsats for et samfunn der vi slår ring om hverandre og våre felles verdier.

Hva har egentlig kongens nyttårstaler betydd for folk flest? Hvilke taler husker vi best? Har talene inspirert oss til endring? Nyttårstalene vekker mange minner. Kongens taler av Bjørn Magnus Berge samler alle kongens nyttårstaler, og utgis med aktuelle kommentarer og intervjuer. Boken kommer ut 4. januar!

Ta quizen

Vi har samlet minneverdige øyeblikk og morsomme fakta fra den første nyttårstalen ble holdt og frem til i dag. Hvor mye husker du? Scroll ned for å ta testen!