Markering av kvinnedagen:

LIVESTREAM FRA KL. 15: Årets 8. mars-arrangement: «Kvinners vei mot toppen»

Foto av journalist Lilla Sølhusvik som har skrevet boka Kvinners vei mot toppen.Foto av journalist Lilla Sølhusvik som har skrevet boka Kvinners vei mot toppen.
Mens andre områder av samfunnslivet etter hvert har noenlunde jevn kjønnsfordeling, er det fremdeles bare en håndfull kvinnelige toppledere i næringslivet. Få med deg årets 8. mars-arrangement, hvor seks kvinnelige toppledere samtaler med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og journalist og forfatter Lilla Sølhusvik. (Foto: Lisbeth Skei)

Årets 8. mars-arrangement hos Cappelen Damm utforsker hvorfor det er så få kvinnelige toppledere i næringslivet i Norge.

Omslag for boka Fordi det er verdt det av Lilla Sølhusvik
Kjøp Fordi det er verdt det på Cappelendamm.no

Åtte av de fremste, Berit Svendsen, Kristin Skogen Lund, Hilde Tonne, Maria Moræus Hanssen, Anne Marit Panengstuen, Birgitte Vartdal, Margareth Øvrum og Gunvor Ulstein har alle bidratt med historier, råd og erfaringer i den profilerte NRK-journalisten Lilla Sølhusviks nye bok Fordi det er verdt det. Kvinner i toppen av norsk næringsliv.

På kvinnedagen står seks av topplederne på scenen sammen med forfatteren og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Arrangementet begynner klokken 15.

Skal du gjøre karriere som kvinne i næringslivet, må du si ja til utfordringer når de kommer. Du må sørge for å bli sett av dem som tar avgjørelsene. Du må velge din partner med omhu, ha orden på hjemmebanen og du bør alliere deg med gode hjelpere. I tillegg må toppledere, styreledere og eiere bestemme seg for at mangfold ikke kommer av seg selv.

Hva kan det skyldes at det er så få kvinnelige toppledere i næringslivet? Når er det riktig å stå gjennom stormen og når er det riktig å gå? Må man forholde seg til et usynlig glasstak? Hvilke råd har topplederne til andre som vil prøve?

 

Maja Hattvang
Legg inn kommentar
  1. Ida:

    Vil det være mulig å få tilsendt en link med seminaret som opptak dersom man ikke har mulighet til å se på i samtid?

    8. mars 2019 kl 13:56

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *