På hemmelig oppdrag

Jeg titter meg stjålent omkring. Hjertet dundrer i brystet. Føler meg som en tyv på høylys dag. Det syns sikkert. At jeg er ute på hemmelig oppdrag. Jeg smiler. Så tilforlatelig jeg klarer. Setter stødig kurs mot barneavdelingen. Framme ved hyllene som er merket Jeg kan lese, snur jeg meg rundt. Forsikrer meg først om at ingen ser. Napper et eksemplar ut fra hylla. Med lynkjappe bevegelser plasserer jeg eksemplaret tilbake. Denne gangen med frontsiden ut. Jeg gjentar prosedyren. Finner enda en tittel. Drar den ut av hylla. Stiller den opp. Med fronten lysende ut mot meg. Jeg snur meg igjen. PHU! Ingen så meg. På veien ut later jeg som om jeg vurderer å kjøpe en pocket og et pennal på tilbud. Så sier jeg: ”Ha det bra!” og flykter ut av bokhandleren.

Hvor sto tittelen allerede vendt med fronten ut, og hvor har forfatteren selv ryddet i hyllene?
Eldrid Johansen
Barn - og ungdomsbokforfatter, religionshistoriker og syngende skuespiller født i 1973. Bosatt i Oslo. Reiser mye på skolebesøk med opplegg rundt bøkene sine, holder skrivekurs, gjør konserter og forestillinger. Utdannet Cand. Philol. fra UiO, samt to års musikkteaterutdannelse fra Bårdar Akademiet. Har ingen ”vanlig jobb,” men livnærer seg som frilanser innen kulturbransjen.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *