HUJEDAMEJ nominert til Gullsekken 2013!

Vår produksjon HUJEDAMEJ – en musikalsk hyllest til karakterene i Astrid Lindgrens univers, er nominert til Gullsekken 2013! Hurra!

Gullsekken er en årlig prisutdeling knyttet til Den kulturelle skolesekken – en nasjonal satsing som skal bidra til at alle elever i norske skoler får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Én skole og én produksjon vinner hver sin pris, og kåres av en fagjury.

Det er fylkeskommunene som velger ut inntil to kandidater hver, og Hedmark har i år nominert oss etter forslag fra Turnéorganisasjonen for Hedmark. Vi vet at de er fornøyde med oss, for når Karianne Kjærnes, Camilla S. Haug og jeg skal turnere i regi av Dks skoleåret 2013/14, blir det for tredje år på rad i Hedmark.

Det er en stor ære å bli nominert til Gullsekken, for det er mange gode produksjoner og svært talentfulle aktører innenfor alle kunstarter som turnerer med produksjoner.images

Finalistene til Gullsekken plukkes ut av fagjuryen basert på en begrunnelse fra dem som nominerte, samt et filmopptak av produksjonen. Vinnerskolen og vinnerproduksjonen mottar hver sin sjekk på 100.000 kroner,  og offentliggjøres i Bergen 20. mars. Pengene til vinnerproduksjonen skal investeres i videreutvikling av kulturuttrykket. Pengene til vinnerskolen skal gå til deres videre arbeid med kunst og kultur.

Begrunnelsen Turnéorganisasjonen for Hedmark har brukt i nominasjonsprosessen, og hvorfor de mener HUJEDAMEJ bør tildeles GULLSEKKEN

  • Kunstnerne blander eminent sang, god fortelling og flotte arrangement.
  • Forestillingen er lekent og levende formidlet.
  • Forestillingen gir både gjenkjennelse, opplevelse og deltagelse.
  • Forestillingen er tro mot Astrid Lindgrens fortellinger og treffer hode og hjerte – uansett alder.
  • Kunstnere av internasjonalt format trives med å formidle til elever på deres skoler!

Camilla, Karianne og jeg koser oss stort når vi turnerer med denne produksjonen! Det er antageligvis det som merkes, synes og høres og derfor vi er blitt nominerte til Gullsekken. Dessverre var ikke vår produksjon blant de fire finalistene denne gangen, men stas å være nominert likevel! Vi gleder oss til å fortsette å reise rundt  med HUJEDAMEJ! Neste skoleår er det skoler i Oslo og i Hedmark som får besøk av oss! (Året etter er vi allerede tinget til Oppland.)

Men nå, først: Gullsekknominasjon. HEIA, HUJEDAMEJ!!!

Huj- Grimstad